Víkend si rozhodne žiada chutný dezert k poobedňajšej káve. Počas voľných dní by sme však mali najmä oddychovať a nie tráviť všetok čas v kuchyni. Preto stavte na dezert, ktorý je rýchly a overený.
Želatínové dezerty sa tešia veľkej obľube, pretože všetky spomenuté atribúty spĺňajú a sú tak ideálnym kandidátom na víkendový dezert. Či už preferujete jednoduchú klasiku alebo je pre vás to pravé orechové kombinácia so sviežim ovocím, každý si v tomto recepte nájde to svoje. Prinášame vám lahodnú smotanovú terinu, ktorej sa nebudete vedieť dojesť.
Odporúčame: Banánová strieška z BB keksov: Najchutnejší dezert ku káve!
Na smotanovú terinu budete potrebovať
- 2 jemné tvarohy
- 2 šľahačkové smotany
- 2 práškové želatíny
- 150 gramov práškového cukru
- Piškóty alebo sušienky
- Jahody alebo maliny (na dochutenie)
Postup
Želatínu zarobíme podľa návodu na obale s trochou mlieka a necháme ju rozpustiť. Medzitým si v miske vymiešame tvaroh, pridáme nevyšľahané šľahačkové smotany a cukor. Keď je želatínový základ pripravený, primiešame ho do misky s tvarohom a šľahačkou. Smotanovú zmes vylejeme do pripravenej teriny, ktorej dno môžeme obložiť podlhovastými piškótami. Dezert necháme na niekoľko hodín zachladiť v chladničke, ideálne aj po celú noc. Smotanový želatínový dezert po vytuhnutí môžeme dozdobiť podľa svojej chuti – ovocím či kúskami čokolády. 1 dezert, tisíc chutných možností.
Inšpiruj sa: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!