Recept: Špaldová celozrnná krupicová kaša

Na krupicovej kaši sme odrástli asi všetci.

 

Kaša, ktorá nielen zahreje, ale aj zasýti a nakopne človeka do dňa.

 

Je to akási spomienka na detstvo a na bezstarostné časy, preto si pripomeňte si toto sladké obdobie ešte sladšou raňajkovou kašou, ktorá je pretvorená do luxusnejšej a trochu zdravšej verzie.
 

Budeme potrebovať:


Na kašu

  • 35 g špaldová celozrnná krupica
  • 15 g kokosový cukor
  • 75 – 100 ml rastlinného mlieka

 

Na vrch

  • + kakaové bôby
  • + kakaové maslo

 

Odporúčame vyskúšať: Recept na chutný domáci burger

spaldova-krupicova-kasa

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

 

1. Klasické suroviny ako maslo, biely cukor a pšeničnú krupicu som nahradila vychytanejšími surovinami ako kokosový cukor, špaldovú celozrnnú krupicu, kakaové maslo a namiesto granka som kašu posypala kakaovými bôbmi. Kaša tak nabrala nový rozmer. Nebojte sa experimentovať a klasiky, ktoré všetci poznáme, prerobiť na takéto dobroty.


2. Recept je tak jednoduchý, že by postup ani nemusel byť, ale predsa len, aby ste na mňa nepovedali, tak ho máte mať. Do vriaceho mlieka postupne prisypeme krupicu a cukor. Kašu varíme za stáleho miešania, aby nám nevznikli hrudky, na miernom ohni, pokým kaša nezhustne. Uvarenú kašu dáme do taniera, na vrch kaše dáme kakaové maslo a počkáme, kým sa nerozpustí. Kašu na záver dozdobíme kakaovými bôbmi, prípadne môžeme posypať kokosovým cukrom.

 

Odporúčame vyskúšať: Chutný recept na sladučké Perníkové tiramisu

 

Zdroj: www.dontbefakebakesomecake.sk

6 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

13.04.2016 07:30

doma mam len hladku spaldovu muku, spaldovu krupicu si musim dokupit

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

13.04.2016 07:41

špaldová muka? Tu ani len nepoznám.... vyskúšame... zdravá papanička...

Vaše meno:

Julius Nagy

Julius Nagy

13.04.2016 12:29

klasickú krupicovú kašú si pamätám z detstva, chutila výborne.... aj teraz si ju sem tam zažiada moje telo..... neviem či by som mal odvahu na niečo také zdravé zo špaldovej múky.... asi stará klasika zvíťazí

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

14.04.2016 09:05

nevyzerá to veľmi lákavo ale dobre dochutená môže byť super... ja by som si tam určite dala veľa veľa škorice :-)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

15.05.2016 11:55

neviem či by mi to chutilo

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 10:32

Fúha, neviem, či by mi to doma prešlo :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE