Na krupicovej kaši sme odrástli asi všetci. Kaša, ktorá nielen zahreje, ale aj zasýti a nakopne človeka do dňa.
Je to akási spomienka na detstvo a na bezstarostné časy, preto si pripomeňte si toto sladké obdobie ešte sladšou raňajkovou kašou, ktorá je pretvorená do luxusnejšej a trochu zdravšej verzie.
Budeme potrebovať:
Na kašu
- 35 g špaldová celozrnná krupica
- 15 g kokosový cukor
- 75 – 100 ml rastlinného mlieka
Na vrch
- + kakaové bôby
- + kakaové maslo
Postup prípravy:
1. Klasické suroviny ako maslo, biely cukor a pšeničnú krupicu som nahradila vychytanejšími surovinami ako kokosový cukor, špaldovú celozrnnú krupicu, kakaové maslo a namiesto granka som kašu posypala kakaovými bôbmi. Kaša tak nabrala nový rozmer. Nebojte sa experimentovať a klasiky, ktoré všetci poznáme, prerobiť na takéto dobroty.
2. Recept je tak jednoduchý, že by postup ani nemusel byť, ale predsa len, aby ste na mňa nepovedali, tak ho máte mať. Do vriaceho mlieka postupne prisypeme krupicu a cukor. Kašu varíme za stáleho miešania, aby nám nevznikli hrudky, na miernom ohni, pokým kaša nezhustne. Uvarenú kašu dáme do taniera, na vrch kaše dáme kakaové maslo a počkáme, kým sa nerozpustí. Kašu na záver dozdobíme kakaovými bôbmi, prípadne môžeme posypať kokosovým cukrom.
6 komentárov
Mária Zámečníková
21.07.2016 10:32Fúha, neviem, či by mi to doma prešlo :)
Anna Kristova
15.05.2016 11:55neviem či by mi to chutilo
Martina Zahoranová
14.04.2016 09:05nevyzerá to veľmi lákavo ale dobre dochutená môže byť super... ja by som si tam určite dala veľa veľa škorice :-)
Julius Nagy
13.04.2016 12:29klasickú krupicovú kašú si pamätám z detstva, chutila výborne.... aj teraz si ju sem tam zažiada moje telo..... neviem či by som mal odvahu na niečo také zdravé zo špaldovej múky.... asi stará klasika zvíťazí
Soňa Kelemenová
13.04.2016 07:41špaldová muka? Tu ani len nepoznám.... vyskúšame... zdravá papanička...
Soňa Krátka
13.04.2016 07:30doma mam len hladku spaldovu muku, spaldovu krupicu si musim dokupit