Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!

Tekvica Hokkaido skvelo chutí a dokonca aj lieči. Aj to je dôvod, prečo sme si obľúbili tekvicovú polievku, ktorá je jednoducho famózna. Obsahuje množstvo vitamínov (A, B, C, E, K) a rovnako aj minerálov (draslík, železo, horčík, vlákninu, zinok), no tiež obsahuje aj kyselinu listovú. Kyselina listová je dôležitá pre krvotvorbu a zároveň aj pre tvorbu nových buniek. Na kyseline listovej je zaujímavé aj to, že prispieva k správnemu fungovaniu nášho imunitného systému, pomáha zmierniť únavu i pocit vyčerpania. Dokonca v období tehotenstva podporuje zdravý vývoj nervovej sústavy dieťaťa v tele matky.

A ako túto tekvicu využiť v kuchyni? Samozrejme, skvelá je tekvicová polievka, tekvicové rizoto a rovnako aj tekvicová bábovka. No verte nám, že neodoláte ani muffinom!

Odporúčame: Horúce čokoládové suflé: Delikatesa pre všetkých milovníkov čokolády!

muffiny z tekvice

Zdroj: Shutterstock®

Na tekvicové muffiny si pripravte:

  • ½ nastrúhanej tekvice Hokkaido
  • 1 banán
  • 2 vajíčka
  • 2 šálky ovsenej múky
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 120 g gréckeho jogurtu
  • podľa chuti med, mletý zázvor a škoricu
  • na ozvláštnenie vlašské orechy, hrozienka, kandizované ovocie,...

Zo všetkých uvedených surovín si vymiešame cesto, ktorým budeme plniť košíky na muffiny. Ak máte radi výraznú škoricovú chuť, tak ňou určite šetriť nemusíte. Rovnako to platí aj o zázvore, ktorý muffinom dodá výraznú chuť. Čo sa týka vlašských orechov či hrozienok, tak tie môžete pokojne zamiešať do cesta alebo ich môžete nasypať na vrch muffinov a až tak ich dať upiecť.

Ak používate formu na pečenie muffinov bez použitia papierových alebo silikónových košíkov, tak ju pred naplnením potrite kokosovým olejom alebo maslom. Ľahšie tak muffiny z formy po ich dopečení vyberiete. Muffiny pečieme pri 180 °C približne 30 minút.

10 komentárov
Katarína Konečná

Katarína Konečná

05.11.2020 12:14

vyzerajú lákavo

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.11.2020 13:52

Zaujímavý recept

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

05.11.2020 14:23

Pekné, žtlučké - treba vyskúšať

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

05.11.2020 14:26

tekvica hokkaido je vynikajúca zelenina upravená na akýkoľvek spôsoby.najviac mi chutí pečená na plátky, posypaná korením a mierne osolená,

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.11.2020 06:20

...už len pripraviť!

Vaše meno:

Andi Gubcová

Andi Gubcová

06.11.2020 13:17

Hokkaido som jedla iba pečené,a raz rizoto.Velmi dobre to vyzerá.

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

08.11.2020 19:27

milujem hokkaido tekvicu a najbližšie rada skúsim aj tieto mafinky

Vaše meno:

Lenka Falatová

Lenka Falatová

20.11.2020 07:54

super tekvic mame teraz kopec, urcite vyskusam

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

01.12.2022 10:31

mám tekvicu doma, dnes vyskúšam tento recept

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

21.01.2023 19:44

Zatiaľ som ich nejedla no rada vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE