Záver roka je vždy o hodovaní. S maškrtením začíname v období Vianoc, no ani posledný deň v roku tomu nie je inak. Vítanie Nového roka bolo vždy veľkolepé a spájalo sa s rôznymi oslavami či silvestrovskými zábavami. Tento rok si však takú malú párty môžeme spraviť v rámci našej bubliny, s ktorou sme strávili aj Štedrý deň. A keďže celé vianočné obdobie je o hodovaní, tak ani tentokrát si neodpustíme tip na silvestrovské maškrty, ktoré si môžete pripraviť aj vy.
Okrem jednohubiek či slaných pochutín z lístkového cesta, môžete vsadiť aj na rôzne nátierky. Tie patria k najvďačnejším maškrtám, pretože ich príprava je veľmi jednoduchá a pripraviť ich môžete takmer z čohokoľvek. Klasikou je mrkvovo-šunková fitness nátierka, no celkom určite vám zachutí aj tradičná rybacia nátierka alebo nátierky zo strukovín. Ak hľadáte tip na ďalšie zaujímavé a chutné nátierky, tak nech sa páči, niekoľko sme si pre vás pripravili.
Odporúčame: Čo pripraviť na silvestrovskú párty? Skús syrové muffiny so slaninou!
Vajíčkovo-cibuľová nátierka
Budete potrebovať vajíčka uvarené na tvrdo, zmäknuté maslo, cibuľu a kyslú smotanu. Uvarené vajíčka nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnako postupujte aj v prípade masla. Cibuľu si nakrájajte najemno a zmiešajte ju s kyslou smotanou. Následne pridajte nestrúhané vajíčka, maslo a vymiešajte nátierku. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Ak uznáte za vhodné, tak môžete pridať aj trochu horčice.
Avokádovo-tvarohová nátierka
Budete potrebovať hrudkovitý tvaroh, avokádo, koriander a korenie. Hrudkovitý tvaroh zmiešajte s nadrobno nakrájaným avokádom. Pridajte nasekaný koriander a podľa potreby osoľte a okoreňte.
Netradičná orechová nátierka
V tomto prípade si pripravte približne 60 g vlašských orechov, 1 strúčik cesnaku a zmäknuté maslo. Orechy nasekajte nadrobno, pridajte k ním pretlačený cesnak a zmäknuté maslo. Všetko poriadne premiešajte a podľa potreby okoreňte.
Neprehliadni: RECEPT: Bruschetta s olivovou nátierkou, šunkou a olivami
12 komentárov
Mária Chromíková
05.01.2021 10:07Mám chuť na avokádovo-tvarohovú nátierku .
Lenka Falatová
02.01.2021 16:12orechovú určite vyskúšam nielen na silvestra
Elena Švachová
01.01.2021 21:58Je síce už po Silvestri,ale čakajú nás oslavy narodenín,alebo menín a recepty na nátierky sa vždy zídu.
Natália Šugrová
01.01.2021 13:49Nátierky sú u nás obľúbené. Top je bryndzová, cesnaková, šošovicová a rybacia :-)
Mária Maxianová
31.12.2020 15:43nátierky sú mňam, vyhráva avokádová
Milka Damašková
31.12.2020 13:07Oriešky chutia v nátierke fakt výborne :)
Natália Hrušková
31.12.2020 08:52Robíme soma klasické cesnakovú, syrovú, vajíčkovú ale aj netradičnú avokádovú
Ľubica Šťastná
31.12.2020 07:13Orechovú rada vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu!
Katarína Konečná
30.12.2020 21:35robievam vajíčkovú, bryndzovú, tuniakovú, ale orechovú som ešte nerobila, vyskúšam
Marie Gutmannová
30.12.2020 13:26Vajíčková je u nás klasikou a netradičnú orechovú určite vyskúšame.
Leona Bašistová
30.12.2020 13:12Mňam...normálne som vyhladla pri spomínaných nátierkach :) Určite vyskúšam avokádovo - tvarohovú, takú som ešte nemala. :) Spravidla u nás je tradičná cesnakovo - syrová nátierka (nastrúhaný tvrdý syr zmiešaný s tatarskou omáčkou + proveslanské korenie + rozpučené 2 strúčiky cesnaku.) , po ktorej výborné chuti proseco alebo víknko :) Prajem fajn Silvestra :)
Pavlína Vaksmundská
30.12.2020 11:23Robievam klasické nátierky, väčšinou bryndzovú , vajíčkovú , cenakovú .. Tá orechová vyzerá zaujímavo, skúsim .. Dakujem za nové tipy..