Kráľovská pochúťka! Domáca pečeňová paštéta, ktorá ohromí chuťové poháriky

Domáca pečeňová paštéta je jednou z tých výnimočných pochúťok, ktoré si môžete pripraviť vo vlastnej kuchyni. Je to jednoduchý, no zároveň chutný pokrm, ktorý môže obohatiť vaše sviatočné alebo špeciálne príležitosti. Samozrejme, pochutnať si na nej môžete kedykoľvek!

Táto bohatá a jemne korenistá paštéta je skvelým spôsobom, ako využiť kuracie pečienky a vytvoriť lahodnú a hladkú chuťovú explóziu.

Pripravte sa na cestu do sveta lahodných chutí a neodolateľnej vône domácej pečeňovej paštéty. Vaše chuťové poháriky budú očarené a vaši hostia nadšení.

Ak ešte stále váhate nad tým, či sa pustiť do prípravy domácej paštéty, tak my vám vrelo odporúčame vyskúšať ju. A to aj v prípade, že nepatríte k milovníkom kuracích pečienok.

Domáca pečeňová paštéta je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí milujú bohaté a plné chute. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať jedinečnú chuť pečene v jemnej a hladkej konzistencii. 

Treba si však uvedomiť, že základom by mali byť kvalitné suroviny. Odporúčame preto použiť čerstvú kuraciu pečeň, ktorá pridá do paštéty jemnú a bohatú chuť.

A nielen samotnú chuť, ale aj všetky vitamíny a minerály, na ktoré je pečeň bohatá. Zo všetkých môžete spomenúť napríklad železovitamín A.

Pamätajte však, že všetko je potrebné konzumovať s mierou a platí to aj v prípade pečienok.

Odporúčame tiež: Skvelý recept na yorkshirský puding: Táto britská lahôdka ťa dostane svojou krehkosťou

Recept na pečeňovú paštétu

  • 250 g kuracích pečienok
  • ½ menšej cibule
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • 1 bobkový list
  • ¼ lyžičky tymianu
  • ½ lyžičky kuchynskej soli
  • ½ šálky vody
  • 150 g masla
  • 2 lyžičky koňaku alebo whisky
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy pečeňovej paštéty

  1. Kuracie pečienky si poriadne očistíme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarili.
  2. Do stredne veľkého hrnca vložte nakrájané kuracie pečienky, očistenú a na plátky nakrájanú cibuľu, pretlačený strúčik cesnaku, bobkový list, tymian a ½ lyžičky soli.
  3. Pridajte vodu a priveďte do varu. Prikryte, znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte, kým pečienky nebudú vo vnútri jemne ružové (približne 3 minúty).
  4. Odstavte zo sporáka a nechajte prikryté postáť 5 minút.
  5. Vyberte bobkový list a povyberajte pečienku a cibuľu. Preložte do kuchynského robota.
  6. Pečienky a cibuľu rozmixujte na pyré.
  7. Postupne pridávajte maslo a mixujte, aby sa ingrediencie spojili.
  8. Pridajte koňak a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  9. Paštétu vymixujte dohladka, preložte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a uložte do chladničky, aby stuhla.

Pochutnajte si na nej vždy, keď vám príde na ňu chuť. Prajeme vám dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.