Koľko receptov z lístkového cesta poznáte a ktoré robievate najčastejšie. My si nevieme vybrať, pretože ich je skutočne veľa. Lístkové cesto je totižto také univerzálne, že ho môžete potrieť alebo naplniť naozaj čímkoľvek. A keď vravíme, že čímkoľvek, tak tým naozaj myslíme či už sladké alebo slané náplne.
No okrem toho môžete siahnuť aj po mäse, ktoré je rovnako skvelou surovinou, ktorá sa s lístkovým cestom kamaráti. Pripravte si tentokrát možno trochu netradičné slané koláčiky z lístkového cesta, ktoré vám budú chutiť a nepochybujeme o tom, že si na nich zamaškrtí aj vaša návšteva.
Odporúčame: Na raňajky aj večeru: Lahodná cuketová omeleta s ricottou je hotová raz-dva!
Na mäsové koláče budete potrebovať:
- lístkové cesto
- 450 g mletého mäsa
- 2 vajíčka
- 1 cibuľu
- ½ lyžičky soli
- čierne korenie a cesnak podľa chuti
Pri príprave týchto koláčikov môžete postupovať 2 spôsobmi. Pri tom prvom môžete pracovať so surovým mäsom a pri tom druhom zase s orestovaným mäsom na cibuľke. Vyberte si teda spôsob, ktorý vám bude vyhovovať najviac.
Ak sa rozhodnete pre surové mäso, tak ho zmiešajte so soľou, čiernym korením a nakrájanou cibuľou. Podľa chuti tiež môžete pridať pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú bazalku alebo oregano. Všetko spolu premiešajte a následne zmesou naplňte vopred na štvorčeky nakrájané lístkové cesto. Vytvorte si bochníčky, potrite ich rozšľahaným vajíčkom a na vrchu narežte. Takto pripravené mäsové koláčiky pečieme približne 30 minút pri 220 °C. Podávať ich môžete z jogurtovým dresingom alebo si ich môžete vychutnať len tak. Dobrú chuť!
Vyskúšaj tiež: Cuketové placky so syrom: Najlepší recept, aký existuje!