Rýchla hubová polievka s cestovinami: Jedinečná chuť v tradične netradičnej pochúťke!

Slováci odjakživa patria k vášnivým hubárom milujúcim prechádzky v lese. Aj keď platí, že by sme nemali huby zbierať, pretože je to potrava pre lesné zvieratá, ich chuť nás do lesa jednoducho ťahá. Sú skvelé v praženici, sušené vo vianočnej kapustnici no ani hubovej polievke sa nedá odolať. Ak ju milujete aj vy, tak si ju pripravte podľa nasledujúceho receptu. Ten je výnimočný tým, že namiesto mrveničky sú v ňom cestoviny a rovnako je obohatená o pór či iné druhy zeleniny.

Na hubovú polievku budete potrebovať:

  • 5 väčších dubákov (poprípade hríby či iné huby)
  • 1 cibuľu
  • 10 g masla
  • 1 l vody
  • 1 mrkvu
  • 1 pór
  • lyžicu oleja
  • 3 lyžice cestovín (podľa vlastného výberu)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžicu múky
  • soľ a čierne korenie

Odporúčame: FIT brokolicová polievka bez smotany, ktorá neublíži štíhlej línii

najlepšia hubová polievka

Zdroj: Shutterstock®

Očistíme si cibuľu, mrkvu a spolu s pórom si tieto suroviny nakrájame na malé kúsky. Do hrnca si nalejeme olej, ktorý necháme rozpáliť a osmažíme si nakrájanú zeleninu. Už v základe si ju osolíme a okoreníme. Zeleninu zalejeme vodou a necháme ju dusiť aspoň 7 minút. Následne k nej pridáme nakrájané huby, zalejeme smotanou a podľa potreby ešte okoreníme (ak to nie je potrebné, tak korenie už vynechajte, aby ste to s ním neprehnali).

Hubovú polievku necháme variť a zatiaľ si pripravíme zápražku. Na suchej panvici opražíme maslo spolu s múkou. Smažíme približne 5 minút a následne ju pridáme do polievky. V prípade, že nemáte radi zápražku, tak už do základu polievky pridajte na menšie kúsky nakrájané zemiaky, ktoré sa rozvaria a vďaka obsiahnutému škrobu prispejú k jej zhustnutiu.

V extra hrnci si podľa návodu uvarte vybrané cestoviny. Tie následne môžete pridať do polievky alebo si extra naložiť na tanier pri jej podávaní. Vhodné je polievku doladiť aj na masle opraženými hubami, ktoré jej dodajú viac hubovú chuť.

Zaujme ťa: Babičkine tvarohové guľky plnené ovocím: Lahôdka pre každého!

Najlepšie hubové recepty, ktoré sa oplatí vyskúšať:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Mária Chromíková

Mária Chromíková

09.09.2020 12:52

Ešte najsť huby a idem variť.

Vaše meno:

Anna Pavlačková

Anna Pavlačková

09.09.2020 16:04

Vyzerá skvelé a chutne

Vaše meno:

Ivana Šurániová

Ivana Šurániová

09.09.2020 16:04

milujem polievky

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

09.09.2020 17:59

milujeme huby a táto polievka vyzerá skvele

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

09.09.2020 22:17

Na huby chodíme aj my,tak ako je tu napísané - kvôli praženici,aby bolo čo dať do kapustnice,výborné sú aj pod mäso a kvôli polievke.Tú varím trochu ináč,bez zeleniny,ale aby bola zmena,tak na budúce uvarím aj so zeleninou.Verím,že chutí výborne.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

10.09.2020 07:45

Rada vyskúšam, ďakujem za recept!

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

11.09.2020 11:38

Hubové polievky máme radi, s cestovinami som ešte neskúšala

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

11.09.2020 17:33

Vyzerá dobre. Vyskúšam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.10.2020 15:08

Mňam mám rád hubovú polievku varievam často

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

18.03.2021 06:34

Vyzerá výborne, len smotanu by som dala až nakoniec:))

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.