Pečená šunka so špenátovým rizotom

 

Rizoto je talianska klasika, ktorá je skvelá nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha.

 

Na rozdiel od toho slovenského, má však krémovú konzistenciu a pripravuje sa zo špeciálneho druhu ryže arborio. Spoločne so špenátom a pečenou šunkou môže byť toto jedlo zaujímavým a chutným spestrením aj vášho dnešného obeda. 

 

Ingrediencie:

 

 

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)

Pečená šunka so špenátovým rizotom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Pečená šunka so špenátovým rizotom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Najskôr pripravíme špenátové rizoto. Na 50 g masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme ryžu (ideálne arborio, ale môžete použiť aj obyčajnú), ktorú pár minút pražíme spoločne s cibuľou. Dávame však pozor na to, aby ryža nezhnedla alebo sa nepripálila na dno hrnca. Horúci slepačí vývar prilievame po menších množstvách do ryže a pravidelne na slabom ohni miešame. Ak bude mať ryža ideálnu krémovitú konzistenciu prestaneme prilievať vývar a odstavíme z ohňa. Tento proces trvá približne 20 – 25 minút.

 

Medzitým umyjeme čerstvý špenát a dáme ho na 2 minúty do vriacej vody. Potom ho precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili nadbytočnej vody. Uvarený špenát pokrájame na menšie kúsky a primiešame ho do uvarenej ryže. Pre jemnejšiu chuť primiešame zvyšných 20 g masla.

 

Špenátové rizoto podávame s pečenou šunkou, ktorú pokrájame na 1 cm hrubé plátky a opekáme 3 minúty z každej strany. Na záver môžeme dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

 

Dobrú chuť!

Pečená šunka so špenátovým rizotom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Pečená šunka so špenátovým rizotom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Erika Špacírová

Erika Špacírová

30.01.2016 13:44

to špenátové rizoto, určite vyskúšam :) a fotky sú krásne

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

30.01.2016 16:55

dobra pochutka

Vaše meno:

Mária Sedláková

Mária Sedláková

01.02.2016 15:06

stačilo by mi to špenátové rizoto :-)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

15.07.2016 22:38

To rizoto zaujalo aj mňa.. mám rada takéto kombinácie :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.