Recept: Grilované kuracie špízy so zázvorom

kuracie špízy

Patríte k milovníkom letných grilovačiek s rodinou a priateľmi? Áno? Tak potom mame pre vás lahodný recept! Ak máte radi na grilovačke nové, lahodnejšie chute, vyskúšajte naše grilované kuracie špízy so štipľavým zázvorom, šťavnatou limetkou a delikátnym cibuľovým čatní.

Grilované kuracie špízy so zázvorom sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať lahodné a zdravé jedlo, ktoré je ideálne na letné grilovačky alebo rodinné stretnutia, a to nielen pre milovníkov grilovania ako recept na obed či recept na večeru. Grilované mäso je skvelou pochúťkou pre veľkých i malých labužníkov a kuracie prsia sú v tomto prípade tou správnou voľbou!

Grilované kuracie špízy - potrebujeme na 6 porcií:

Príprava: 15 minút + marinovanie
Grilovanie: asi 15 minút

  • 6 rezňov z kuracích pŕs
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • šťavu z jednej limetky + nakrájané rezy druhej limetky
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • soľ
  • 4 červené cibule
  • 1 červenú čili papričku
  • vločky čili podľa chuti
  • čerstvý koriander na posypanie
  • domáca bageta

Na pikantné cibuľové čatní pre milovníkov grilovania:

  • 1 kg červenej cibule
  • 0,5 dl olivového oleja
  • 1 dcl tmavého balzamikového octu
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku drveného čili
  • ½ lyžičky čierneho mletého korenia
  • 150 g hnedého cukru


Pozri aj: Recept: Šťavnaté talianske hubové rizoto

kuracie špízy so zázvorom
www.medovemotuzy.sk

Grilované šťavnaté kuracie špízy - príprava kuracieho mäsa

Deň vopred zmiešame olej, zázvor, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, čierne korenie, soľ a do tejto marinády naložíme cez noc kuracie mäso, ktoré sme nakrájali na väčšie kocky.

Na druhý deň navliekame na špízy kocky mäsa a osminky cibule. Ugrilujeme zo všetkých strán. Na tanieri špízy posypeme na kolieska nakrájanými čili papričkami, nasekaným čerstvým koriandrom, vločkami čili a limetkovými rezmi.

Pripravíme si čatní. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, na väčšej panvici si rozpálime olej a cibuľu, restujeme. K cibuli pridáme cukor a necháme skaramelizovať, miešame 15 minút. Prilejeme víno, ocot, prisypeme soľ, korenie, čili a dusíme ďalších približne 20 minút. Tekutina sa odparí a vytvorí sa konzistencia akoby sme miešali cibuľovú marmeládu. Keď prejdeme vareškou po dne a ostane nám cestička, máme čatní hotové.

Príprava receptu, text a foto: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk
www.medovemotuzy.sk

Aktualizované na 07.08.2024

Aktualizovaný článok: 07.08.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Milka Damašková

Milka Damašková

04.08.2017 05:39

Aleže ste mi narobili chute:) hneď zrána

Vaše meno:

benynka

benynka

04.08.2017 13:43

vyzerá to mňamkovo

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

10.08.2017 13:33

jaj, ale to vyzerá chutne.... slinky sa mi zbiehajú...

Vaše meno:

janko komada

janko komada

11.08.2017 00:52

rad grilujem určite vyskušám

Vaše meno:

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

11.08.2017 20:44

zaujímavé :-)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

24.08.2017 10:20

výborný recept na letné grilovačky

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.