Grilovačka sa nezaobíde bez grilovanej klobásky alebo grilovaného syra, no skúšali ste ich so sendičom? Grilovaný syrový sendvič vrelo odporúčame!
Grilovacia sezóna je u nás v plnom prúde. Už nejaký ten piatok sa vo vzduchu šíri neskutočná vôňa grilovanej klobásky, ktoré sa grilujú na záhradách. Nehovoriac o vôni slaninky, ktorá za vôňou klobásky nezaostáva. Ach, už nám tečú slinky pri pomyslení na chuť grilovaných pochúťok.
Grilované jedlo si zamilujete aj vy!
Taká grilovačka je menšou oslavou, pretože sa zväčša stretne rodina alebo kamaráti pri jednom grile, kde sa popíja a vychutnávajú sa rôzne maškrty. Ak ich chcete prekvapiť niečím novým a chutným, tak vyskúšajte grilovaný syrový sendvič, ktorým ulahodíte všetkým hladošom. Či už tým, ktorí nedajú dopustiť na mäso alebo tým, ktorí majú radšej roztekajúci sa grilovaný syr.
- Grilované jedlo si naozaj zamilujete aj vy! Grilovanie je nie len kulinársky zážitok, ale aj skvelý spôsob, ako stráviť čas s rodinou a priateľmi na čerstvom vzduchu.
- Keď sa slnko začne skláňať k horizontu a vzduch sa naplní vôňou grilovaných pochúťok, každý z nás pocíti tú jedinečnú atmosféru letných večerov.
Jednou z najvýraznejších výhod grilovania je, že sa dajú pripraviť rozmanité jedlá. Môžete si grilovať všetko od zeleniny, cez ryby až po rôzne druhy mäsa. Zelenina, ako je cuketa, paprika či šampiňóny, sa na grile premení na chutné delikatesy s jemným dymovým nádychom. Ryby, ako losos alebo pstruh, dostanú vďaka grilovaniu lahodnú textúru a špecifickú chuť, ktorú si zamilujete.
A samozrejme, nemôžeme zabudnúť na grilované mäso!
Grilované steaky, grilovaná bravčová panenka, grilovaný hovädzí steak, grilované plátky slaninky, panini gril, grilovaný hamburger, grilovaný filet z lososa, grilovaný slovenský zubáč, grilovaný losos, grilovaný čedar, klobásy či rebierka sú častou voľbou a ich príprava je jednoduchá. Stačí ich posypať soľou, korením a možno pridať nejakú marinádu, a o chvíľu ich môžete servírovať. K tomu sa výborne hodia domácich omáčok, ktorými môžete vylepšiť chuťové zážitky ešte viac.
Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku. Spoločne s rodinou a priateľmi si môžete užiť prípravu jedál, ochutnávať a zdieľať vtipy pri grile. Je to čas, kedy sa zastaví svet a vy si môžete užívať prítomnosť druhých. A ak pridáte aj nejaké obľúbené nápoje a dobrú hudbu, letná atmosféra bude dokonalá.
- Nezabudnite, že grilovanie môže byť aj zdravé! Grilovaná zelenina a chudé mäso sú skvelé možnosti pre tých, ktorí sa snažia žiť zdravo.
- Navyše, grilovaním sa výrazne znižuje potrebné množstvo tuku pri príprave jedál.
Takže, ak ste ešte nikdy neskúsili grilovať, určite to vyskúšajte! Uvidíte, že dokonale ugrilované jedlo vás osloví, a stane sa pravidelnou súčasťou vašich jedál. Buďte kreatívni, experimentujte s rôznymi prísadami a objavujte chutné kombinácie. Grilované jedlo si naozaj zamilujete!
Odporúčame: RECEPT: Karfiolovo-mrkvové fašírky pripravené na zdravý spôsob
Na grilovaný sendvič budete potrebovať:
- rukolu
- klobásu
- syr na grilovanie
- jarnú cibuľku
- sendvič/ bagetku/ chlebík podľa chuti
Grilovaný syrový sendvič + jarná cibuľka - postup prípravy
Pripraviť lahodnú pochúťku nikdy nebolo rýchlejšie a jednoduchšie. A hlavne nie v tomto grilovacom období. Stačí rozpáliť gril a o chutný obed alebo večeru máte postarané. Stačí teda, ak na rozpálený gril poukladáte na polovicu rozrezanú klobásu, syr na grilovanie a vybraný chlebík či bagetku. Vybrané pochúťky ugrilujte z oboch strán a vrstvíte.
Na opečenú bagetku dajte rukolu, potom klobásku a syr. Dozdobte nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a vychutnajte si. Ak ste mäsožravci, tak môžete pridať aj ugrilované plátky slaninky, ktoré celej bagetke dodajú famóznu chuť. Prajeme vám príjemnú grilovačku!
Vyskúšaj: RECEPT: Lososovo-zemiakový šalát s reďkovkou a feniklom
Aktualizované na 04.08.2024
Aktualizovaný článok: 04.08.2024