Hoci vegetariánom či vegánom toto jedlo nebude príliš po chuti, pečený bôčik patrí do slovenskej kuchyne rovnako ako jaternice či tlačenka.
Ak ste si mysleli, že na jeho prípravu budete potrebovať hodiny času, tento recept vás presvedčí o tom, že pečený bôčik môžete mať aj do hodiny na stole. Inšpirujte sa receptom Medový bôčik s batátovým pyré.
Ingrediencie:
- 4 hrubšie plátky lahôdkového plneného boku Mecom
Marináda:
- 0,5 dcl oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 rozmixovaná cibuľa
- mletá červená paprika
- soľ
Batátové pyré:
- 2 ks batátov (sladkých zemiakov)
- 2 ks zemiakov
- 3 polievkové lyžice masla
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.
Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
9 komentárov
Libuše Šumná
04.01.2018 15:58batátové pyré jsem ještě nejedla, ale ničemu se nevyhýbám
Tincura Štípalová
12.09.2017 07:39toto jedlo nie je nič pre mňa...
Peter Maňák
04.09.2017 00:25Bôčik kľudne aj o polnoci a batáty môžem tiež :)
Jana Uhrová
03.09.2017 11:08batáty som ešte nepripravovala, ale asi to musím napraviť
Milka Damašková
31.08.2017 19:54Vyzerá to chutne,tak prečo si občas nepoštekliť chuťové poháriky? Ja by som veru neodmietla..
Pavlína Vaksmundská
31.08.2017 18:11Batátové pyré - mňamka.. Farbu má ako Hokkaido polievka..
janko komada
31.08.2017 13:27vyzerá to chutne sladké zemiaky som ešte nejedol
Soňa Krátka
31.08.2017 07:55asi by som urobila radosť bôčikom môjmu manželovi, mne by postačilo batátové pyré
Soňa Kelemenová
31.08.2017 07:33mnam neni nad vyborny peceny bocik.... obcas si aj mi zhresime.. pripravujeme ho na rozne sposoby.... aj plneny je voborny.. z medom som nepocula ale urcite bude dobre chrumkavy.... no a bataty robievame casto hlavne ich robim z grilovanou zeleninkou