Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Hoci vegetariánom či vegánom toto jedlo nebude príliš po chuti, pečený bôčik patrí do slovenskej kuchyne rovnako ako jaternice či tlačenka.

 

Ak ste si mysleli, že na jeho prípravu budete potrebovať hodiny času, tento recept vás presvedčí o tom, že pečený bôčik môžete mať aj do hodiny na stole. Inšpirujte sa receptom Medový bôčik s batátovým pyré.

 

Ingrediencie:

Marináda:

  • 0,5 dcl oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 rozmixovaná cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ

Batátové pyré:

  • 2 ks batátov (sladkých zemiakov)
  • 2 ks zemiakov
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ

 

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.

 

Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.

 

Dobrú chuť!

 

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

31.08.2017 07:33

mnam neni nad vyborny peceny bocik.... obcas si aj mi zhresime.. pripravujeme ho na rozne sposoby.... aj plneny je voborny.. z medom som nepocula ale urcite bude dobre chrumkavy.... no a bataty robievame casto hlavne ich robim z grilovanou zeleninkou

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

31.08.2017 07:55

asi by som urobila radosť bôčikom môjmu manželovi, mne by postačilo batátové pyré

Vaše meno:

janko komada

janko komada

31.08.2017 13:27

vyzerá to chutne sladké zemiaky som ešte nejedol

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

31.08.2017 18:11

Batátové pyré - mňamka.. Farbu má ako Hokkaido polievka..

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

31.08.2017 19:54

Vyzerá to chutne,tak prečo si občas nepoštekliť chuťové poháriky? Ja by som veru neodmietla..

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

03.09.2017 11:08

batáty som ešte nepripravovala, ale asi to musím napraviť

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

04.09.2017 00:25

Bôčik kľudne aj o polnoci a batáty môžem tiež :)

Vaše meno:

Tincura Štípalová

Tincura Štípalová

12.09.2017 07:39

toto jedlo nie je nič pre mňa...

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

04.01.2018 15:58

batátové pyré jsem ještě nejedla, ale ničemu se nevyhýbám

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.