Hoci vegetariánom či vegánom toto jedlo nebude príliš po chuti, pečený bôčik patrí do slovenskej kuchyne rovnako ako jaternice či tlačenka.
Ak ste si mysleli, že na jeho prípravu budete potrebovať hodiny času, tento recept vás presvedčí o tom, že pečený bôčik môžete mať aj do hodiny na stole. Inšpirujte sa receptom Medový bôčik s batátovým pyré.
Ingrediencie:
- 4 hrubšie plátky lahôdkového plneného boku Mecom
Marináda:
- 0,5 dcl oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 rozmixovaná cibuľa
- mletá červená paprika
- soľ
Batátové pyré:
- 2 ks batátov (sladkých zemiakov)
- 2 ks zemiakov
- 3 polievkové lyžice masla
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.
Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová