Lasagne pozná väčšina z nás ako typický taliansky pokrm, ktorý napohľad vyzerá mierne komplikovane. Ich príprava vie niekedy zabrať viac času, no my máme riešenie pre náš uponáhľaný svet, v ktorom si chceme množstvo vecí uľahčiť. Netradičné párkové lasagne, pripravené z čerstvých paradajok, prevoňajú vašu kuchyňu a naplnia ju talianskou atmosférou. Na prípravu tohto receptu potrebujeme len pár ingrediencií, trošku času a niekoľko hladošov.
Odporúčame: RECEPT: Pečeňová nátierka inak? Takto si ju pripravíš!
Na prípravu budeme potrebovať
- čerstvé paradajky
- pasírované paradajky
- soľ
- korenie
- lasagne
- Viedenské párky Mecom
- biela cibuľa
- cesnak
- 800 ml mlieka
- 1 PL hladkej múky
- syr Ricotta
- nastrúhaný syr
Bude sa ti páčiť: Recept na púpavový med: Takto si ho pripravíš rýchlo a jednoducho!
Paradajková zmes je základom každých dobrých lasagní. Na troške masla si najskôr opražíme nadrobno nakrájanú bielu cibuľu. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a zalejeme pasírovanými paradajkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Biela zmes, inak nazývaná aj bešamel, sa pripravuje rovnako jednoducho. Necháme zovrieť približne 800 ml mlieka. Pridáme 1 PL hladkej múky a celé balenie syru Ricotta. Zmes poriadne prešľaháme, aby nám nevznikli hrudky. Prípadne pridáme ešte trošku múky, ak sa nám omáčka bude zdať stále riedka.
Keď máme omáčky hotové, pripravíme si zapekaciu misu na lasagne a začneme vrstviť pripravené vrstvy. Najskôr do nej položíme plát lasagní. Pozor, niektoré sa musia pred použitím predvárať! Na lasagne dáme paradajkovú zmes a na panvičke opečené párky. Zalejeme ich bešamelom. Vrstvy takto postupne opakujeme a ukladáme. Celý proces zakončíme poslednou vrstvou lasagní, ktoré polejeme bešamelom a všetko posypeme strúhaným syrom. Pečieme 50 minút na 180 stupňov. Celý postup nájdete aj v našom videonávode. :)
Dobrú chuť!
Pozri aj: FOTORECEPT na najlepšie domáce utopence: Delikatesa k pivu!