Recept na lasagne s párkami: Vyskúšaj ich netradične!

Lasagne pozná väčšina z nás ako typický taliansky pokrm, ktorý napohľad vyzerá mierne komplikovane. Ich príprava vie niekedy zabrať viac času, no my máme riešenie pre náš uponáhľaný svet, v ktorom si chceme množstvo vecí uľahčiť. Netradičné párkové lasagne, pripravené z čerstvých paradajok, prevoňajú vašu kuchyňu a naplnia ju talianskou atmosférou. Na prípravu tohto receptu potrebujeme len pár ingrediencií, trošku času a niekoľko hladošov.

Odporúčame: RECEPT: Pečeňová nátierka inak? Takto si ju pripravíš!

ako sa robia lasagne

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu budeme potrebovať

  • čerstvé paradajky
  • pasírované paradajky
  • soľ
  • korenie
  • lasagne
  • Viedenské párky Mecom
  • biela cibuľa
  • cesnak
  • 800 ml mlieka
  • 1 PL hladkej múky
  • syr Ricotta
  • nastrúhaný syr

Bude sa ti páčiť: Recept na púpavový med: Takto si ho pripravíš rýchlo a jednoducho!

recept na bešamel

Zdroj: Shutterstock®

recept na paradajkovú omáčku

Zdroj: Shutterstock®

Paradajková zmes je základom každých dobrých lasagní. Na troške masla si najskôr opražíme nadrobno nakrájanú bielu cibuľu. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a zalejeme pasírovanými paradajkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Biela zmes, inak nazývaná aj bešamel, sa pripravuje rovnako jednoducho. Necháme zovrieť približne 800 ml mlieka. Pridáme 1 PL hladkej múky a celé balenie syru Ricotta. Zmes poriadne prešľaháme, aby nám nevznikli hrudky. Prípadne pridáme ešte trošku múky, ak sa nám omáčka bude zdať stále riedka.

Keď máme omáčky hotové, pripravíme si zapekaciu misu na lasagne a začneme vrstviť pripravené vrstvy. Najskôr do nej položíme plát lasagní. Pozor, niektoré sa musia pred použitím predvárať! Na lasagne dáme paradajkovú zmes a na panvičke opečené párky. Zalejeme ich bešamelom. Vrstvy takto postupne opakujeme a ukladáme. Celý proces zakončíme poslednou vrstvou lasagní, ktoré polejeme bešamelom a všetko posypeme strúhaným syrom. Pečieme 50 minút na 180 stupňov. Celý postup nájdete aj v našom videonávode. :)

Dobrú chuť!

Pozri aj: FOTORECEPT na najlepšie domáce utopence: Delikatesa k pivu!

ako sa robí bešamel

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

02.05.2018 20:57

Ja ich milujem ,na hocijaký spôsob.. Je to trocha prácne ,kým sa urobia omáčky, všetko sa pripraví a vrství , a potom upečie.. Ale o to sa viac teším na ne.. Akurát som v utorok robila baklažánové lasagne, a sú neskutočná mňamka .. !!

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

02.05.2018 22:48

Lasagne mám rada.A najradšej mám,ked mi ich pripraví niekto iný,napr.moja sestra :-)

Vaše meno:

Lenka Geršiová

Lenka Geršiová

06.06.2018 21:36

Môj manžel vie spraviť najlepšie lasagne na svete. Tieto tiež vyzerajú dobre, vyskúšame :-)

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

12.06.2018 12:11

s párkami? tento nápad sa mi veru nepáči.. párky sú fajn ale s horčicou..

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

21.06.2018 18:34

Občas robievam a z parkom vyskúšam

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

16.10.2018 16:08

mám ich rád občas robievam kedže rád varím

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.