S príchodom teplejších dní sa zeleninové jedlá objavujú na našich tanieroch častejšie.
Miestne obchody s ovocím a zeleninou ponúkajú pestrejší výber kvalitných surovín, čím sa jedlo stáva výživnejším a chutnejším.
Recept na plnené tortilly je skvelou inšpiráciou ako využiť čerstvý špenát alebo medvedí cesnak vo vašej kuchyni.
Ingrediencie:
- 100 g slaniny Bacon Mecom Premium
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g tvrdého syra
- 2 tortilly
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Čerstvý špenát prepláchneme v studenej vode a dáme na jednu minútu do vriacej vody (v jarnom období môžeme namiesto špenátu použiť medvedí cesnak).
Potom špenát precedíme a pokrájame na menšie kúsky. Na troche oleja opražíme slaninu s nadrobno pokrájaným cesnakom a pridáme špenát. Všetko premiešame, osolíme, okoreníme a náplň do tortilly je hotová.
Nakoniec opečieme tortilly z každej strany, naplníme špenátovou náplňou, posypeme nastrúhaným syrom a zabalíme do rolky. Podávať môžeme s čerstvou zeleninou alebo dressingom.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
9 komentárov
Mária Zámečníková
15.07.2016 22:29Už sa mi slinky zbiehajú :)
Jana Komadová
26.05.2016 21:01Mňamkýýýý hneď by som si dala
Anna Kristova
15.05.2016 17:22treba vyskúšať výsledok určite prekvapí
Jarka Kontrová
12.04.2016 12:54na toto sa už dávno chystám :-)
Mária Sedláková
11.04.2016 14:46určite je to dobrota aj keď ja by som slaninku asi nahradila niečím zdravším :-)
Lucia Godorová
11.04.2016 00:41ojoj hneď by som si dala
Marianna Rajniaková
10.04.2016 06:35dobrý nápad, nemusí byť stále s mäskom
Soňa Krátka
09.04.2016 23:47tortily mam doma, uz viem co bude v najblizsej dobe na obed
Erika Špacírová
09.04.2016 10:24vyzerajú chutne :)