Aký by mohol byť balkánsky ho dog? No jednoducho výborný! Tak ako aj samotný balkánsky syr, ktorý je vynikajúcou pochúťkou v gréckych šalátoch, ale aj syrových dressingov a mäsových pochúťok.
Dnes sme vytvorili úžasný Balkánsky hot dog, ktorý v kombinácií so zaúdenou klobásou je priam raj pre vaše chuťové bunky. Tak neváhajte a pustite sa to prípravy vynikajúceho obeda, či večery ;)
Odporúčame prečítať: Vynikajúci Alpský Hot Dog
Potrebujeme
- 4 ks bagetiek
 - 4 ks Zaúdenej klobásy Mecom
 - 200 g balkánskeho syru
 - 2-3 veľké paradajky
 - 1 uhorka
 - 1 žltá paprika
 - 2 stredne veľké šalotky
 - 2 pl čierných olív
 
Medovo-kôprový dressing
- ½ hrnčeka dijonskej horčice
 - 2 pl kôpru
 - 1 čl vinného octu
 - 1 čl medu
 - 100 ml olivového oleja
 
Odporúčame prečítať: Sladko-pikantné kuracie jednohubky obalené v slanine
Postup
Dijonskú horčicu zmiešame s nadrobno nasekaným kôprom, pridáme vinný ocot a med a dobre premiešame. Do zmesi postupne zašľaháme olivový olej podľa potreby. Pripravený dressing necháme chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili.
Paradajky, uhorku, papriku, šalotky a olivy si nakrájame na malé kocky, vložíme do misy, zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame.
Bagetku rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a naplníme pripraveným šalátom. Zaúdenú klobásu z oboch strán ogrilujeme, vložíme do pripravenej bagetky, posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.
Odporúčame tiež: Rýchly a zdravý recept: Zapekaná zelenina s párkami