Sicília! Miesto plní slnka, čerstvých byliniek a energie. Jednoducho krása nielen pre chuťové bunky, ale aj oči.
Rovnaké sú aj hot dogy a la Sicília. Keď spojíte mozzarellu so Sicílskou klobáskou a úžasných sicílskym pestom, neobanujete. Je to ideálny recept na rodinnú grilovačku, pri ktorej si nie len pochutíte, ale sa aj spolu zabavíte a užijete si spoločné chvíle.
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Potrebujeme
- 4 ks ciabatty
- 4 ks Sicílskej klobásy Mecom
- 200 g strúhanej mozzarelly
- 1 menší baklažán
- Čerstvá bazalka
- Soľ
Sicílske pesto
- 4 veľké paradajky
- 100 g nakladaných sušených paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček bazalky
- 100 g lúpaných mandlí
- 125 ml panenského olivového oleja
- 2 čl kaparov
- 2 pl čiernych olív
- Čili paprička (podľa chuti)
- 50 g jemne nastrúhaného parmezánu
Odporúčame prečítať: Slaný koláč s pečenou šunkou a jarnou cibuľkou
Postup
Sicílske pesto:
Paradajky zľahka prekrojíme do kríža a vložíme na pár minút do vriacej vody. Necháme vychladnúť, olúpeme, odstránime semienka a nakrájame. Čerstvé a sušené paradajky, cesnak, bazalku, lúpané mandle, kapary, čierne olivy a čili papričku vložíme do mixéra a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Do zmesi pridáme ricottu, parmezán a a olivový olej podľa potreby a premiešame.
Baklažán nakrájame na 5 mm tenké plátky, osolíme a necháme 15 – 30 minút vypotiť a usušíme papierovou utierkou. Baklažán a klobásky z oboch strán ogrilujeme.
Ciabattu rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a obe strany potrieme vrstvou pesta, pridáme vrstvu grilovaného baklažánu, ešte horúcu klobásku, zasypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dozdobíme pestom a čerstvou bazalkou.
Odporúčame prečítať: Pikantná červená šošovica s párkami