Nedávno sme vám priniesli recept na úžasný Alpský hot dog a hneď sme si nemohli odpustiť vyskúšať aj iné špeciálne novinky os Mecomu.
Dnes sa vyberáme do takmer susednej krajiny, Nemecka. Berlínske párky v kombinácií s chutnou kapustou, horčicou, korením a čerstvým pečivom sú tou pravou kombináciou na vynikajúci obed, či večeru.
Potrebujeme
- 4ks Berlínskych párkov Mecom Premium
- 4 ks hot dog žemlí
- 500g kyslej bielej kapusty
- 2 väčšie cibule
- 4 PL plnotučnej horčice
- 3 PL hrubozrnnej horčice
- 1 červená paprika
- 3 štipky rasce
- 2 PL olivového oleja
- Soľ, korenie
Odporúčame prečítať: Vynikajúci Alpský Hot Dog
Postup
Najskôr si pripravíme šalát z kyslej kapusty. Kyslú kapustu necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme rascu, olej a hrubozrnnú horčicu. Premiešame a dochutíme soľou a korením podľa potreby. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Cibuľu nasekáme na jemné kolieska a osmažíme na panvici. Medzitým si ugrilujeme Berlínske párky a pripravíme žemle. Žemle rozkrojíme, roztvoríme a zvnútra ogrilujeme. Následne vnútro potrieme horčicou a na hornú polovicu dáme plátky papriky. Vložíme ogrilované párky a zasypeme šalátom z kapusty a smaženou cibuľkou.
Odporúčame tiež: Slovenské minipizze s 3 druhmi syra