Ako si spríjemniť mrazivý večer? Jednoznačne horúcou čokoládou, ktorú si budete vychutnávať pod teplou dekou a za zvuku praskajúceho ohňa v krbe. Znie to ako dokonalá idylka. Tak prečo si ju nedopriať? Aj keď to nebude pri krbe, ale aspoň s vyloženými nohami, aj tak to bude dokonalý večer, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek.
Horúca čokoláda je dokonalou čerešničkou na konci dňa. Po dlhom pracovnom dni dozaista padne vhod niečo sladké a teplé zároveň. Horúca čokoláda je skvelým kandidátom na zakončenie dňa. Avšak, je pre vás biela čokoláda tou najlepšou? Ak ste za, tak si poďte spolu s nami pripraviť práve bielu horúcu čokoládu. Prinášame vám hneď 5 skvelých verzií, ktoré sa oplatí skúsiť. Ktorú si zamilujete najviac?
Biela horúca čokoláda s perníkovým korením (2 porcie)
- 500 ml mlieka
- 60 g bielej čokolády
- štipku pravej vanilky (poprípade vanilkový extrakt)
- ½ lyžičky perníkového korenia
Postup: Čokoládu si nasekáme. Do hrnca nalejeme mlieko a necháme ho zohriať. Pridáme doň nasekanú čokoládu a necháme roztopiť – pozor, nenechajte mlieko zovrieť. Následne pridajte trochu pravej vanilky a perníkové korenie. Čokoládu nalejte do pohárov a dozdobte šľahačkou, posypte škoricou, poprípade pridajte malé marshmallow cukríky či nasekané vlašské orechy.
Biela horúca čokoláda so šľahačkou (2 porcie)
- 1 ½ pohára mlieka
- ½ pohára šľahačky
- 80 g bielej čokolády
- trochu vanilky (vanilkový cukor)
Postup: Bielu čokoládu nasekáme na menšie kúsky. V hrnci si zohrejeme mlieko so šľahačkou a zmesou zalejeme nasekanú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pridajte vanilku a opäť premiešajte. Hotovú čokoládu nalejte do pohárov, posypte škoricou a vychutnávajte.
Vyskúšaj tiež: Kakaové cookies bez štipky múky: Na jazyku sa priam rozplývajú
Zdroj: Depositphotos
Domáca biela čokoláda s hruškou (1 porcia)
- 250 ml mlieka
- 50 g bielej čokolády
- 1 zrelá hruška
Postup: Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a pridáme najemno nakrájanú prezretú hrušku. Varíme za stáleho miešania, následne pridáme bielu čokoládu. Necháme ju rozpustiť a na záver vymixujeme. Prelejeme do pohára a podávame.
Horúca biela čokoláda s vaječným likérom (2 porcie)
- 100 g bielej čokolády
- 400 ml mlieka
- smotana na šľahanie (asi 100 ml)
- trochu pravej vanilky
- 2 lyžice vaječného likéru
Postup: Mlieko so smotanou nalejeme do hrnca, pridáme vanilku a zohrejeme. Do teplej zmesi sa pridá nasekaná biela čokoláda. Miešame dovtedy, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec pridáme vaječný likér a premiešame. Odstavíme a nalejeme do pohárov. Podľa chuti posypeme škoricovým cukrom.
Domáca biela čokoláda s príchuťou kokosu
- 100 g bielej čokolády
- 500 ml plnotučného mlieka
- 60 ml kokosového rumu
- 2 ČL kokosových lupienkov
- na ozdobu šľahačka, strúhaný kokos
Postup: Dáme zohrievať mlieko. Čokoládu nasekáme a nasypeme ju do horúceho mlieka. Necháme rozpustiť. Následne vrátime hrniec na oheň a pridáme rum a kokosové lupienky. Prevaríme a rozdelíme do pohárov. Navrch pridáme šľahačku a posypeme kokosom. Môžeme posypať aj kakaom alebo cukrárskym posypom.
Ďalšie recepty na lahodné horúce nápoje:
- Domáci vianočný vaječný likér
- Varené víno
- Vianočný punč
- Domáci Baileys a čokoládový sirup
- Recept na domáci vaječný a čokoládový likér
Článok aktualizovaný 4.12.2023