Tento rok sa nám na jeseň prehýbali konáre jabloní pod bohatou úrodou šťavnatého farebného ovocia. Dnes sme vybrali jabĺčka - sú veľmi zdravé a môžeme s nimi v kuchyni tvoriť zázraky. Čo takto si z nich pripraviť veľmi chutný, nádherne voňajúci nápoj. V chladnom období nás zahreje nielen z vnútra, ale spraví aj balzam na dušu. Korenený jablčný mušt sa podáva v pohárikoch, ktoré si sami vyrobíme.
Pozri aj: Prečo ženy nechcú mať deti? Pozri sa na dôvody súčasného trendu
Budeme potrebovať:
Postup:
- 6 ks jabĺk
- 6 ks hrušiek
- 2 ks citrónu
- 1 L kvalitného jablčného muštu
- 4 tyčinky škorice
- 2 balíčky badiánu
Nožom odstráňte vrchy jabĺk a hrušiek. Ich dužinu je potrebné vydlabať. Aby nám ovocné poháriky nezhnedli alebo neobschli, polejeme ich citrónovou šťavou. Jablčný mušt privedieme k varu. Nezabúdajte ho variť vo veľkom hrnci. Teplotu ohrievania muštu znížte na minimum. Pridajte škoricu a badián. Zakryte pokrievkou a nechajte mierne povariť približne 20 minút. Jablčný mušt scedíme od škorice a badiánu. Potom už len nalejeme do ovocných pohárikov. Vhodné je použiť naberačku, aby sa predišlo nepríjemným popáleninám. Ovocný pohárik ešte dozdobíme podľa vlastnej predstavy pomocou škorice a badiánu. Nápoj podávame teplý.
Pozri aj: Áno či nie? Má sa jedlo zapíjať vodou či inými nápojmi a alkoholom?