Cookies sú mimoriadne obľúbené sušienky, ktoré zbožňujú snáď všetci. A aj keď máte na ich prípravu možno svoj osvedčený recept, na ktorý nedáte vy ani vaša rodina dopustiť, odporúčame to tentoraz vyskúšať trochu inak – zdravšie. Recept na špaldové cookies s kakaom je jednoduchý, zdravý a rozhodne stojí za vyskúšanie.
Zaujme ťa: Vlčie zrno alebo chalazión: Ako sa prejavuje a lieči?
Na prípravu cookies budete potrebovať:
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 125 ml kokosového oleja
- 10 PL javorového sirupu
- 6 ČL kakaa (alebo karobu)
- 1 PL kypriaceho prášku (ideálne bez fosfátov)
Postup prípravy:
Vo vodnom kúpeli si rozpustite kokosový olej a následne ho zmiešajte s javorovým sirupom. Zvlášť, v inej miske, si zmiešajte špaldovú múku s kypriacim práškom a kakaom. Rúru si predhrejte na 200 °C a pripravte si plech, vystlaný papierom na pečenie. Teraz dokopy zmiešajte sypkú a tekutú zmes – jemne, ideálne ručne. Keď má cesto požadovanú konzistenciu, rukami tvarujte malé koláčiky (sušienky) a ukladajte ich na plech. Myslite na to, že pečením cesto zväčší svoj objem, preto ich nedávajte príliš blízko seba. Doba pečenia bude závisieť od typu rúry, preto sušienky priebežne kontrolujte, najlepšie už po desiatich minútach, nakoľko upečené budú raz dva.
Z plechu ich presuňte na tanierik až keď budú mierne vychladnuté. Tieto cookies sú vhodné aj pre vegánov a v prípade, že kakao nahradíte karobom, tak aj pre ľudí, alergických na kakao a čokoládu. Dobrú (zdravú) chuť!
Bude sa ti páčiť: Prepeličie vajíčka: Pozri sa, čo obsahujú a prečo ich používať!