Zdravé recepty: Pesto z medvedieho cesnaku

Pestíčko som robila približne pred 2 týždňami, keď sa medvedí cesnak ešte dal zohnať aj v obchode.

 

 

Ak ho v potravinách, či na trhu už nenájdete, nezúfajte! Vybehnite na prechádzku do lesa, spojíte príjemné s užitočným a tento úžasný dar prírody ešte určite nájdete.

 

 

 

Suroviny na prípravu:

  • 50 g medvedieho cesnaku
  • 2 hrste mandlí
  • olivový olej podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • citrónová šťava podľa potreby

 

 

Postup prípravy:

 

1. Medvedí cesnak si umyjeme a zľahka vysušíme v kuchynskej utierke.

 

2. Najprv si vymixujeme mandle, približne 2 menšie hrste najemno.

 

3. Do mixéra vložíme medvedí cesnak, pridáme olivový olej a mixujeme. Medvedí cesnak mi olej dosť „pil“, takže som ho dala celkom dosť, čo však nie je vôbec zlé. Pesto nebolo chuťovo preolejované, bolo výborné. Väčšinou nemám rada jedlá, kde je veľa oleja, ale tu množstvo oleja pasovalo, aj keď na môj vkus mi to prišlo pri dolievaní celkom dosť.

 

Odporúčame vyskúšať: Kysnuté rožky so slivkovým lekvárom

 

recept na Pesto z medvedieho cesnaku

Zdroj: Janka Pačeková

4. A nakoniec už len dochuťte soľou a čiernym mletým korením, premixujte alebo premiešajte, pridajte citrónovú šťavu a preložte do sklenenej, dobre uzatvárateľnej nádoby.

 

5. Pesto uchovávajte v chladničke. Iste vydrží dlho, mne však dlho nevydržalo, nakoľko bolo výborné, ale v prípade, že by ste si ho chceli uchovať na dlhšiu dobu, nemusíte sa obávať toho, že by sa pokazilo.

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravý recept: Paradajková polievka

recept na Pesto z medvedieho cesnaku

Zdroj: Janka Pačeková

Tip na konzumáciu: Konzumovať môžete klasicky, s cestovinami, napr. špagety, penne. Ďalším dobrým tipom na konzumáciu je natrieť pesto na čerstvý domáci chlieb alebo na hrianky.

 

Nakoľko sa mi veľmi páčia jedlé darčeky, ak chcete niekoho obdarovať a daná osoba má tiež rada takéto foodie gifts alebo len zbožňuje pesto, tak toto z medvedieho cesnaku je to pravé.


Odporúčame vyskúšať:  Zdravé recepty: Nátierka z červenej šošovice

recept na Pesto z medvedieho cesnaku

Zdroj: Janka Pačeková

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

11.05.2015 15:35

toto pesto som ešte neskúšala no môže byť vynikajúce ináč medvedí cesnak využívam naozaj často

Vaše meno:

Nikola Sisáková

Nikola Sisáková

11.05.2015 19:46

niečo podobné som už papala...ale bez mandlí

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

11.05.2015 22:22

vyskúšam

Vaše meno:

Daniela Šurláková

Daniela Šurláková

12.05.2015 17:46

Tak takéto pesto robievam aj ja.Medvedí cesnak je vynikajúci a použijem ho do všetkého možného.Na mäsko,do polievok,na cestoviny,do pomazánok,no mňam,mňam.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

24.04.2016 19:52

podobne pesto som robila tento rok, iba som dala vlasske orechy a nie mandle

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

04.10.2021 13:34

Pesto som ešte neskúšala, ale zbožňujem medvedí cesnak a ak je jeho sezóna, tak najradšej si z neho pripravujem pomazánku alebo polievku :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.