Tento recept je určite pre vás, ak ste doteraz poznali cviklu len ako nudnú a nie veľmi chutnú prílohu, s ktorou sa toho veľa robiť nedá. Omyl! Cvikla je neskutočne zaujímavá a flexibilná zelenina, z ktorej dokážete vyčarovať čokoľvek, vrátane sladkých dezertov.
Súčasťou tohto šalátu je aj rozdrobená feta, ktorá vám v spojení so sladkou cviklou spôsobí neuveriteľnú explóziu chutí. Čo sa týka šampiňónov, vždy pri ich spracúvaní pamätajte na tymian a cesnak - nič tak nezvýrazní chuť húb, ako práve tieto dve ingrediencie. Sypký celozrnný kuskus slúži ako dokonalá ľahká príloha. Tento recept je jednoduchý, zdravý a vonia končiacou sa jeseňou. Prečo ho teda nevyskúšať?
Odporúčame vyskúšať: Červená repa a jej vplyv na naše zdravie a krásu
Čas: 25 minút
Ingrediencie potrebné na prípravu:
- 125g čerstvých šampiňónov
- 1 PL olivový olej
- 1/3 ČL balzamikový ocot
- tymián
- petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie
- 1 rozkrojený cesnak
Cviklový šalát:
- 125g varenej cvikle
- 2 PL červenej varenej fazule
- 1 PL rozdrobenej fety
- 1/2 červenej cibule
- 1 malý strúčik cesnaku
- rasca
- petržlenová vňať
- rozmarín
- soľ
- olivový olej
- 1/4 balzamikový ocot
Kuskus:
- 1/4 HR celozrnný kuskus
- štipka soli
- vriaca voda
- lístky bazalky
Odporúčame vyskúšať: Recepty na zdravé varianty vianočného pečiva, z ktorého nehrozia tukové
Postup:
2. Kuskus v menšej nádobe zalejte vriacou vodou tak, aby bol úplne zakrytý. Osoľte, premiešajte, zakryte tanierikom a nechajte ho napučať. Mal by byť sypký a nadýchaný.
Ema Stanovská