Recept na vinársky jesenný osúch

Oberačky hrozna sú v plnom prúde a pri tejto práci je treba sa občerstviť sviežim nápojom a niečo k tomu zajesť. Nie vždy nám ide na chuť sladký koláč, a tak si pripravíme osúch s vynikajúcou chuťou a krásnymi farbami.


Použijeme jesenné plody zo záhrady a vinohradu – modré hrozno, červenú cibuľu a vlašské orechy. Dochutíme kyslou smotanou a čerstvými lístkami tymiánu.


Tieto osúšky si môžete obložiť podľa vlastnej fantázie, kúsok modrého plesnivého syra, či domáceho kozieho zmení chuť a spríjemní posedenie po práci s priateľmi. Ja som do cesta použila čerstvé kvasnice, ale rovnako dobre si ho zamiesite s vlastným kváskom a zvýšite tak hodnotu tohto pečiva.

 

 

 Na cesto budete potrebovať:

  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • štipku soli
  • 1 čajovú lyžičku trstinového cukru (medu)
  • 12 g čerstvého droždia
  • 150 ml vlažnej vody
  • 3 polievkové lyžice oleja

 

 

 Postup:


Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravte kvások, pridajte ho do múky, potom pridajte štipku soli a olej a vypracujte vláčne, nie tuhé cesto. Prikryté ho nechajte vykysnúť (30-40 minút).

 

Odporúčame tiež: Recepty: Na každý deň iné špagety

 

recept na špaldový osúch s posýpkou

Zdroj: Shutterstock®

Na náplň budete potrebovať:

  • 3 červené cibule
  • 150 g modrého hrozna
  • hrsť vlašských orechov
  • 3 polievkové lyžice hustej kyslej smotany
  • soľ
  • čerstvý tymián
  • trochu oleja

 

Odporúčame tiež: Zabojujte s celulitídou vďaka káve

 

recept na špaldový osúch

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:

  • Červenú cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a na oleji asi 5 minút restujte. Bobule hrozna rozkrojte na polovičky a orech nahrubo nasekajte.
  • Z vykysnutého cesta vyformujte tenké osúchy, okraj nechajte trochu vyšší. Potrite ich hustou smotanou, osoľte, môžete posypať mletým korením a rozdeľte udusenú cibuľku.
  • Povrch poklaďte hroznom a posypte orechmi. Čerstvý tymián nasekajte a posypte na osúchy. Môžete ešte pokvapkať olejom.
  • Pečte pri teplote 200°C asi 20-30  minút.

 

Osúchy chutia najlepšie teplé :)

 

 

Odporúčame tiež: 5 účinných červených antioxidantov

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

25.08.2016 10:09

vypadá to dobre

Vaše meno:

Katarina Hovancova

Katarina Hovancova

25.08.2016 20:52

ochutnala by som to rada

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

26.08.2016 13:26

už len ako to na oko lahodí...

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

27.08.2016 22:21

zaujímavé určite by som to rada vyskúšala

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

28.08.2016 10:36

zaujímavá kombinácia vyzerá to pekne

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 19:17

Veľmi zaujímavý recept :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

02.01.2017 22:05

dobre to vyzerá a asi aj chutí

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.