Pečeňová nátierka jednoznačne pohladí vaše chuťové poháriky a poteší hladošov vo vašej domácnosti. Navyše, jej príprava je extrémne rýchla a jednoduchá. Tradičná pečeňovka je väčšinou vyrobená z bravčovej pečene, jemne dochutená a vypracovaná dohladka. Prípadne si ju viete pripraviť doma priamo z pečene, pridaním len pár surovín. My sme mali k dispozícii už hotovú pečeňovku, ktorú sme ozvláštnili. Tentokrát si ju teda na chlebík natrieme netradične.
Odporúčame: VIDEORECEPT: Veselé párkové kvety s vajíčkom
Čo budeme potrebovať?
- 100 g tradičnej Pečeňovky Mecom
- 2 kyslé uhorky
- 2 vajcia
- soľ a korenie podľa chuti
- brusnicový džem
Najskôr si uvaríme vajíčka natvrdo. Počas toho, ako sa nám varia, si nadrobno nakrájame kyslé uhorky. Do misky pridáme tradičnú Pečeňovku, nasekané uhorky a pomleté, prípadne roztlačené vajíčka. Podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme. Podávame na čerstvom chlebíku s troškou brusnicového džemu. Uvidíte, ako rýchlo vám zmizne z taniera!
Dobrú chuť.