Keď sa povie „nátierka“ mnohí si automaticky vybavia nejakú skvelú oslavu alebo inú udalosť. Proste nátierky, jednohubky či chlebíčky k takýmto udalostiam patria. No ak sa pre nejakú rozhodnete, je potrebné zvoliť takú, ktorú majú všetci radi a nik nad ňou nebude ohŕňať nosom.
Výhodou nátierok je aj fakt, že sú pripravené raz-dva. Keď zmiešate správne ingrediencie, tak v priebehu niekoľkých minút budete mať vyrobenú chutnú nátierku. Stačí ju už len natrieť na pečivo a pohostenie pre návštevu alebo skvelé raňajky máte na stole. Jednou takouto úžasnou nátierkou, ktorú sa oplatí vyskúšať, je práve rybacia nátierka.
Po správnosti by sme si ryby ako také mali dopriať aspoň 2-krát týždenne, pretože obsahujú množstvo vitamínov a mastných kyselín prospešných pre náš organizmus. A taká rybacia nátierka je jedným z riešení, ako si tieto morské plody dopriať.
Pozri aj: Jedinečná čučoriedková bublanina, ktorá chutí skvelo počas celého roka
Na rybaciu nátierku budete potrebovať:
- 3 vajíčka
- 1 menšiu cibuľu
- 250 g masla
- filety zo sleďa
- soľ a korenie
Najskôr si vyberte maslo a nechajte ho zmäknúť pri izbovej teplote. Dáme si uvariť vajíčka, ktoré po dovarení necháme vychladnúť. Následne ich ošúpeme a nastrúhame na menšom strúhadle. Medzitým si nadrobno nakrájame filety zo sleďa (tie z konzervy) a rovnako aj cibuľu.
Všetko dáme do jednej misky a postupne primiešavame maslo. Ak preferujete zaujímavejšie chute, tak namiesto časti masla môžete pridať syr v črievku. Všetko spolu premiešame a nakoniec osolíme i okoreníme. Podávame s opečenou bagetkou alebo chlebíkom.
5 komentárov
Elena Švachová
07.10.2020 22:02Rybaciu nátierku z času na čas pripravím,ale nedávam vajíčko.
Ľubica Šťastná
06.10.2020 06:06Radi pripravujeme i s malými obmenami.
Mária Maxianová
05.10.2020 16:54obľubujem nátierky, zvlášť rybacie
Katarína Konečná
05.10.2020 15:50robievam rybacie nátierky dosť často a určite vyskúšam aj túto
Daniela Bieliková
05.10.2020 11:54Máme radi takéto rybacie nátierky, dajú sa kombinovať s rôznymi ingrediencami, takže chuť je vždy iná, ale vždy chutia chutia