Tradičná rybacia nátierka aj ako pohostenie pre návštevu

Keď sa povie „nátierka“ mnohí si automaticky vybavia nejakú skvelú oslavu alebo inú udalosť. Proste nátierky, jednohubky či chlebíčky k takýmto udalostiam patria. No ak sa pre nejakú rozhodnete, je potrebné zvoliť takú, ktorú majú všetci radi a nik nad ňou nebude ohŕňať nosom.

Výhodou nátierok je aj fakt, že sú pripravené raz-dva. Keď zmiešate správne ingrediencie, tak v priebehu niekoľkých minút budete mať vyrobenú chutnú nátierku. Stačí ju už len natrieť na pečivo a pohostenie pre návštevu alebo skvelé raňajky máte na stole. Jednou takouto úžasnou nátierkou, ktorú sa oplatí vyskúšať, je práve rybacia nátierka.

Po správnosti by sme si ryby ako také mali dopriať aspoň 2-krát týždenne, pretože obsahujú množstvo vitamínov a mastných kyselín prospešných pre náš organizmus. A taká rybacia nátierka je jedným z riešení, ako si tieto morské plody dopriať.

Pozri aj: Jedinečná čučoriedková bublanina, ktorá chutí skvelo počas celého roka

najlepšia rybacia nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Na rybaciu nátierku budete potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • 1 menšiu cibuľu
  • 250 g masla
  • filety zo sleďa
  • soľ a korenie

Najskôr si vyberte maslo a nechajte ho zmäknúť pri izbovej teplote. Dáme si uvariť vajíčka, ktoré po dovarení necháme vychladnúť. Následne ich ošúpeme a nastrúhame na menšom strúhadle. Medzitým si nadrobno nakrájame filety zo sleďa (tie z konzervy) a rovnako aj cibuľu.

Všetko dáme do jednej misky a postupne primiešavame maslo. Ak preferujete zaujímavejšie chute, tak namiesto časti masla môžete pridať syr v črievku. Všetko spolu premiešame a nakoniec osolíme i okoreníme. Podávame s opečenou bagetkou alebo chlebíkom.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

05.10.2020 11:54

Máme radi takéto rybacie nátierky, dajú sa kombinovať s rôznymi ingrediencami, takže chuť je vždy iná, ale vždy chutia chutia

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

05.10.2020 15:50

robievam rybacie nátierky dosť často a určite vyskúšam aj túto

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

05.10.2020 16:54

obľubujem nátierky, zvlášť rybacie

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.10.2020 06:06

Radi pripravujeme i s malými obmenami.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

07.10.2020 22:02

Rybaciu nátierku z času na čas pripravím,ale nedávam vajíčko.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.