Budeme potrebovať:
• 230 g mrkvy
• 150 g jemne mletých ovsen. vločiek
• 120 g celozrnnej špaldovej múky
• 300-350 ml bieleho jogurtu
• 1 dl kokosového oleja (klasického)
• 2 vajíčka
• 70 g trstinového cukru
• 1 lyžičku mletej škorice
• pol balíka kypriaceho prášku
Odporúčame vyskúšať aj: Jablkovo – orechový koláč
Postup prípravy:
1. Vajíčka s cukrom vymiešame mixérom, prilejeme jogurt a olej. Primiešame ovsené vločky, múku, škoricu a kypriaci prášok a nakoniec aj najemno nastrúhanú mrkvu.
2. Premiešame poriadne a cesto vylejeme do malej 20x20 cm plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C cca 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Ja som na vrch dala mascarpone pomiešané s troškou práškového cukru, ale dá sa to vynechať :)
Tip:
Ak by bolo cesto pred pečením príliš tekuté – pridáme ešte vločky, ak naopak príliš husté – pridáme ešte jogurt.
Odporúčame vyskúšať aj: Krupicovú tortu s čoko ganache
Zdroj: www.angiebakes.com