Hoci sa u nás predjedlá podávajú len pri ojedinelých a výnimočných príležitostiach, nemusíte sa držať zaužívaných pravidiel.
Šunkové rolky už dávno stratili svoje čaro a na tanieroch čoraz častejšie nájdete originálnejšie a chutné predjedlá. Tak je to aj v prípade receptu na Plnené rajčiaky s kozím syrom, ktorý nájdete v kuchárskej knihe od G. Gugetzerovej Predjedlá a zákusky.
Recept (4 porcie):
- 20 koktailových rajčiakov
- 200 g kozieho čerstvého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- 20 veľkých bazalkových listov
- 1 červená paprika
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky
Odporúčame prečítať: Penne v rajčiakovej omáčke
Príprava:
Koktailové rajčiaky umyjeme a rozpolíme. Pomocou vykrajovača na melóny alebo čajovej lyžičky odstránime jadierka. Kozí syr pikantne ochutíme soľou a korením.
Bazalkové listy poodtŕhame, umyjeme, osušíme papierovou utierkou, posekáme a vmiešame do syra.
Syrovo-bylinkovú masu čajovou lyžičkou naložíme do rajčiakov. Papriku očistíme, umyjeme, pokrájame na malé kúsky a ozdobíme nimi plnené rajčiaky.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pečené kura horolezca Paľa
Zdroj foto: www.luci.sk