Grilovaný syrový sendvič ideálny na raňajky i večeru

Čo si najradšej a najčastejšie pripravujete na raňajky alebo na večeru? Sú to rôzne nátierky (napr. tuniaková nátierka), ktoré s čerstvým pečivom robia to najlepšie duo? Alebo skôr preferujete varené večere? V každej domácnosti to majú zaužívané inak. Niekde si členovia domácnosti dávajú len suchú večeru, inde zase varené večere v podobe polievok, cestovín alebo mäska s prílohou.

Avšak, ak hľadáte nápad na večeru, ktorá nie je varená a je pripravená v priebehu chvíľky, tak rozhodne neodolávajte grilovanému sendviču. Ako pri všetkom, tak aj tu platí, že si ho môžete prispôsobiť svojim chuťovým pohárikom a rovnako aj tomu, čo potrebujete spotrebovať. Avšak, základ by ste mali vždy ponechať – tým je syr, teda kopec syra.

Odporúčame: Dokonalé čokoládové lievance z cmaru na víkendové maškrtenie

grilovaný sendvič

Zdroj: Depositphotos

Na grilovaný sendvič potrebujete:

  • ¼ šálky zmäknutého masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a čierne mleté korenie
  • hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • menšiu hrsť nasekaného čerstvého oregana
  • menšiu hrsť nasekaných lístkov mäty
  • 8 plátkov sendvičového chleba
  • 400 g mozzarelly (môžete nahradiť aj syrom čedar)

Postup

  1. Do menšej misky dajte maslo, pridajte pretlačený strúčik cesnaku, štipku soli a čierneho mletého korenia. Premiešajte a dajte bokom.
  2. V ďalšej miske si zmiešajte nasekané oregano, petržlenovú vňať a mätu. Rovnako odložte bokom
  3. Pomocou noža rovnomerne rozotrite maslovú zmes na jednu stranu každého plátku chleba.
  4. Na pracovnú plochu položte 4 plátky chleba maslovou stranou nadol. Na každý plátok pridajte rovnaké množstvo mozzarelly (ideálne nastrúhanej) a posypte bylinkovou zmesou. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Na vrch položte zvyšné plátky chleba maslom nahor a vytvorte tak 4 sendviče.
  5. Ak máte gril, hoďte sendviče na gril. Ak nie, tak si dajte rozpáliť grilovaciu panvicu. Sendviče opečte z každej strany. Opekajte dovtedy, kým sa syr nezačne roztápať (približne 4 minúty z každej strany). Po ugrilovaní podávajte – ideálne ešte teplé, pretože roztopený a naťahovací syr je najlepší. Prajeme dobrú chuť!

Tip: Obaľte sendviče tenko nakrájanými plátkami pancetty. Sendviče tak získajú oveľa lepšiu chuť! Experimentovať môžete aj s náplňou. Ak vám nie sú po chuti čisté syrové sendviče, tak ich naplňte napríklad aj nakrájanými paradajkami (na plátky), šunkou, uvareným vajíčkom a pod.

1 komentár
Elena Švachová

Elena Švachová

07.03.2023 23:08

Áno, takýto sendvič je ako stvorený na raňajky...mňam :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE