Čo si najradšej a najčastejšie pripravujete na raňajky alebo na večeru? Sú to rôzne nátierky (napr. tuniaková nátierka), ktoré s čerstvým pečivom robia to najlepšie duo? Alebo skôr preferujete varené večere? V každej domácnosti to majú zaužívané inak. Niekde si členovia domácnosti dávajú len suchú večeru, inde zase varené večere v podobe polievok, cestovín alebo mäska s prílohou.
Avšak, ak hľadáte nápad na večeru, ktorá nie je varená a je pripravená v priebehu chvíľky, tak rozhodne neodolávajte grilovanému sendviču. Ako pri všetkom, tak aj tu platí, že si ho môžete prispôsobiť svojim chuťovým pohárikom a rovnako aj tomu, čo potrebujete spotrebovať. Avšak, základ by ste mali vždy ponechať – tým je syr, teda kopec syra.
Odporúčame: Dokonalé čokoládové lievance z cmaru na víkendové maškrtenie
Zdroj: Depositphotos
Na grilovaný sendvič potrebujete:
- ¼ šálky zmäknutého masla
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a čierne mleté korenie
- hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- menšiu hrsť nasekaného čerstvého oregana
- menšiu hrsť nasekaných lístkov mäty
- 8 plátkov sendvičového chleba
- 400 g mozzarelly (môžete nahradiť aj syrom čedar)
Postup
- Do menšej misky dajte maslo, pridajte pretlačený strúčik cesnaku, štipku soli a čierneho mletého korenia. Premiešajte a dajte bokom.
- V ďalšej miske si zmiešajte nasekané oregano, petržlenovú vňať a mätu. Rovnako odložte bokom
- Pomocou noža rovnomerne rozotrite maslovú zmes na jednu stranu každého plátku chleba.
- Na pracovnú plochu položte 4 plátky chleba maslovou stranou nadol. Na každý plátok pridajte rovnaké množstvo mozzarelly (ideálne nastrúhanej) a posypte bylinkovou zmesou. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Na vrch položte zvyšné plátky chleba maslom nahor a vytvorte tak 4 sendviče.
- Ak máte gril, hoďte sendviče na gril. Ak nie, tak si dajte rozpáliť grilovaciu panvicu. Sendviče opečte z každej strany. Opekajte dovtedy, kým sa syr nezačne roztápať (približne 4 minúty z každej strany). Po ugrilovaní podávajte – ideálne ešte teplé, pretože roztopený a naťahovací syr je najlepší. Prajeme dobrú chuť!
Tip: Obaľte sendviče tenko nakrájanými plátkami pancetty. Sendviče tak získajú oveľa lepšiu chuť! Experimentovať môžete aj s náplňou. Ak vám nie sú po chuti čisté syrové sendviče, tak ich naplňte napríklad aj nakrájanými paradajkami (na plátky), šunkou, uvareným vajíčkom a pod.