Jesenné recepty: Lahodná nátierka z kačacej pečienky

Letné dni sú definitívne za nami, čo nám potvrdzuje aj prichádzajúce chladnejšie sychravé počasie. Jeseň však nie je len o daždi a kabátoch. Je to krásne obdobie plné farieb, ktoré má svoje špecifiká a tradície.

 

Dozrievajúci vinič značí blížiace sa vinobrania, ktoré patria medzi obľúbené podujatia jesene. Okrem burčiaku alebo nového vínka sa vždy tešíme aj na kačacie a husacie hody, ktorým tiež patria jesenné dni. Lahodná kačka, zemiakové lokše či jemná pečienka, to všetko môžete počas najbližších dní ochutnať v rôznych reštauráciách.

 

Takéto menu však býva celkom drahé. Prečo si teda kačacie hody neurobiť aj doma? Ako predjedlo alebo na raňajky skvelo padne nátierka z kačacej pečienky. Je to naozaj jednoduchý recept, tak si ho poďte s nami vyskúšať.

 

Odporúčame: Recept na domáci kečup lepší ako z obchodu

 

Budeme potrebovať:

40 g kačacej masti
1 väčšiu cibuľu
1 malý strúčik cesnaku
200 g kačacej pečene
1 vajíčko
1 PL horčice
soľ, korenie

Postup:

1. V hlbšej panvici rozohrejeme masť. Cibuľu pokrájame na malé kúsky, pridáme do horúcej masti a opražíme ju. Cesnak tiež posekáme na kúsky a pridáme k cibuľke. Kačaciu pečeň umyjeme, odstránime žilky a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ju do panvice a rýchlo opečieme.

kačacia pečienka

Zdroj: Shutterstock®

2. Pečeň podlejeme troškou vody a pod pokrievkou udusíme domäkka. Potom ju necháme vychladnúť. Medzitým uvaríme vajíčko, ktoré potom ošúpeme a posekáme. Vychladnutú pečeň dáme aj so šťavou do mixéra, pridáme vajíčko, horčicu, soľ a korenie. Všetko dobre rozmixujeme.

 

Odporúčame: Recept: Domáce zemiakové lupienky

kačacie hody

Zdroj: Shutterstock®

3. Hotovú nátierku servírujeme na opečených bagetkách, rožkoch alebo na chlebíku. Podávame so zeleninou ako raňajky alebo ako predjedlo k ďalšiemu kačaciemu chodu.

 

Prajem vám dobrú chuť!

nátierka z kačacej pečienky

Zdroj: Shutterstock®

18 komentárov
Regina Klara Golasova

Regina Klara Golasova

23.09.2017 13:08

Podla tohto receptu som si dnes pastetu pripravila. Je ti jednoduchi "mnam".

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

24.09.2017 14:39

tieto mňamky sú typicky jesenné dobroty

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

28.09.2017 11:24

Toto je niečo pre mňa, slinky sa už zbiehajú :)

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

30.09.2017 07:37

mňam, toto je lahôdka

Vaše meno:

Lenka Geršiová

Lenka Geršiová

30.09.2017 08:44

Vyzerá to skvele a aj chutí.

Vaše meno:

Majka Frnová

Majka Frnová

03.10.2017 08:04

kačacia a husacia pečeň je delikateska

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

05.10.2017 14:34

vyzerá skvele, mňam, už mám na ňu chuť :)

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

20.10.2017 09:58

určite je to dobré, ale najradšej mám kačaciu pečienku, len tak s masťou, soľou, poprípade kolieskami fialovej cibuľky.

Vaše meno:

Lucia Stupková

Lucia Stupková

18.11.2017 13:13

Robime a vyborna....odporucam

Vaše meno:

janko komada

janko komada

21.11.2017 13:05

doma som ju ešte nerobil určite vyskäšam

Vaše meno:

rudolf pothe

rudolf pothe

27.11.2017 14:45

super recept

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.12.2017 10:37

dala by som si

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

22.06.2018 15:26

tá pašteka vypada dobre,len ju vyskušať

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

18.08.2018 23:10

Tak toto áno, ráno, naobed aj večer :)

Vaše meno:

Anton Marek

Anton Marek

03.10.2018 15:12

Vyzerá to byť zaujímavý recept, určite omnoho zdravší ako paštéta z obchodu.

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

04.10.2018 13:56

robíme pečeňovú paštétu,ale vyskúšam aj tento variant.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

15.05.2019 21:18

Ako predjedlo skvelé mňam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

07.10.2021 15:14

Rád varím a tento recept poznám robievam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE