Recept: Čerešňové crumble

Čerešňové crumble

O zdravotných benefitoch čerešní určite viete. Výhodou je, že veľa dobrých účinkov na naše zdravie sa nestráca varením, pečením alebo mrazením čerešní. Samozrejme najchutnejšie sú čerstvé, ale aj kompót s minimom cukru pomáha pri bolestiach kĺbov pri dne. Zapečené čerešne s kyslastou rebarborou sú veľmi chutné a spestria váš jedálniček o nenáročnú delikatesu. Vyskúšajte preto Čerešňové crumble.

Budete potrebovať:

  • 200 g rebarbory
  • 250 g čerešní (višní)
  • 1 PL kukuričného škrobu (Maizena)
  • 4 PL javorového sirupu (medu)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Posýpka a zapekaná mrvenička:

  • 4 PL pohánkových (pšenových) vločiek – ak nemáte problém s lepkom, môžete použiť aj ovsené vločky
  • 4 PL strúhaneho kokosu
  • 2 PL mletých mandlí
  • 3 PL kokosových lupienkov
  • 1 PL trstinového (kokosového) cukru
  • 2 PL javorového sirupu (medu)
  • 4 PL pufovanej quinoi (amaranth-u)
  • 4 PL kokosového oleja

Odporúčame prečítať: Recept: Linecké bez lepku

Čerešňové crumble so smotanou
www.jarkapecie.sk

Recept čerešňové crumble - postup prípravy - ako na to?

Recept na čerešnové crumble nie je zložitý. Tento jednoduchý čerešňový koláč si určite obľúbite - chrumkavé crumble je ideálna voľba aj pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové. Osviežujúcou variantou môže byť aj zdravý čerešňovo-citrónový crumble alebo kokosový crumble.

Rebarboru očistite a nakrájajte na 1-1,5 cm kúsky. Čerešne vykôstkujte, ak sú to pravé veľké srdcovky, tak ich prekrojte. Dajte spolu do misy, pridajte javorový sirup (med), vanilkový extrakt a škrob. Jemne premiešajte a nechajte marinovať.

Na drobenku zmiešajte v jednej mise vločky, lupienky, kokos, mleté mandle, cukor, pufovanú quinou. Pridajte tekutý kokosový olej a sirup. Všetko spracujte (rukami) ako drobenku. Ak nemáte kokosový olej, použite maslo. Do zapekacej  misy dajte ovocno-zeleninovú zmes a povrch posypte drobenkou. Pečte pri 190°C asi 20 minút, kým nie je drobenka zapečená. Ozdobte čerstvou mätou. Môžete podávať s kyslou smotanou, alebo vanilkovou zmrzlinou.

Odporúčame prečítať: Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Aktualizované na 07.06.2024

Aktualizovaný článok: 07.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Zuzana Úradníková

Zuzana Úradníková

21.06.2017 11:10

Mnam dala by som si.:)

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

21.06.2017 12:00

Crumble som zatiaľ robila iba s jablkami, ale tento sa mi páči vyskúšam...

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

22.06.2017 19:31

obľubujem čerešne, zrovna nám dozreli

Vaše meno:

Lucia Babjáková

Lucia Babjáková

22.06.2017 20:19

Čerešne sú naozaj zdravé a skvelé na tieto horúce dni, určite tento recept vyskúšam.

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

27.06.2017 15:22

aj s jahodami je to super...

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

31.12.2017 14:00

v lete urobíme

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

14.06.2018 19:13

vyzerá dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.