Recept na jablkové lievance: Vieš si predstaviť chutnejšie raňajky?!

Raňajky sú veľmi dôležitým jedlom dňa a nikdy by sme ich nemali vynechávať. Predstavujú pre nás energiu a akési palivo, ktoré naše telo po dlhom spánku bezpodmienečne potrebuje. Ak vynecháme raňajky, môže to mať negatívny vplyv na našu schopnosť sústrediť sa, celkový výkon, hladinu cukru v krvi aj funkciu metabolizmu. Ak sa ráno nenajeme, tiež nás môžu neskôr počas dňa chytiť návaly vlčieho hladu. Z dlhodobého hľadiska predstavuje vynechávanie raňajok skutočného ničiteľa nášho zdravia.

Platí preto, že svoj deň by sme vždy mali začať raňajkami, najlepšie zdravými a výdatnými. Raz za čas sa však dozaista oplatí pripraviť aj nejakú maškrtu, napríklad v podobe lahodných nadýchaných lievancov. Takýmto raňajkám neodolajú muži ani ženy, starší ani deti. Okrem toho, takáto dobrota dokáže razom zlepšiť náladu hneď zrána. My vám dnes prinášame recept na lievance, ktoré sú navyše plné šťavnatých jabĺk. Veríme, že si ich zamilujete na prvé zahryznutie!

Vyskúšaj aj: Recept na brownies s malinami: Pochúťka, ktorej ťažko odoláš!

lievance z jabĺk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 1 hrnček hladkej múky,
  • 1 hrnček nastrúhaných jabĺk,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 2 vajíčka,
  • 2 PL cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • štipka soli,
  • prášok do pečiva,
  • olej na smaženie (napríklad kokosový).
sladké raňajky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom (napríklad trstinovým), soľou aj vanilkovým cukrom. 
  • Do zmesi postupne pridáme múku s práškom do pečiva, dávame pozor na to, aby sa nám nevytvorili hrudky. Potom pridáme aj nastrúhané jablká.
  • Následne si z bielkov, ktoré nám zostali, vyšľaháme sneh a ten rovnako po častiach pridáme do cesta. 
  • Z hotového cesta už postupne robíme na panvičke s trochou kokosového oleja lievance.
  • Pripravené lievance podľa chuti doladíme a môžeme podávať. Perfektne budú chutiť s obľúbeným džemom, medom, javorovým sirupom, čerstvým ovocím, tvarohom i čokoládovou nátierkou. Fantázii sa medze nekladú!

TIP: Uvedené množstvo ingrediencií vám postačí približne na 12 lievancov s priemerom okolo 12 až 13 cm. Ak budete lievance robiť menšie, pripravíte ich viac. Prípadne tiež môžete pripraviť lievance iba z polovičnej dávky, záleží na tom, koľko hladných krkov doma máte. Želáme dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

25.03.2020 11:00

Tento recept dôverne poznám, a robievam ho veľmi často, a všetkým nám tieto zdravé lievance veľmi chutia.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

25.03.2020 12:15

Robievam tieto lievance sú vynikajúce, dávam aj prášok do pečiva, aby boli nadýchané :-)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

28.03.2020 10:39

dnes ich urobím, mám dosť jabĺk, idem na to...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.