Recept na valentínsky čokoládový chlebík

Obchody sú dlho pred sviatkom zaľúbených plné rôznych valentínskych výrobkov, vyrábajú sa špeciálne edície sladkostí, cestovné kancelárie ponúkajú valentínske pobyty a mnohí tiež lákajú na valentínske zľavy.

 

Tento sviatok je naozaj komerčným, preto sa nemožno čudovať, ak ho niekto nemá rád. Svoju milovanú osobu môžeme potešiť kedykoľvek a stačia na to naozaj aj maličkosti. Komukoľvek, na kom vám záleží, môžete pripraviť aj sladký čokoládový chlebík, ktorý si môžete spolu vychutnať napríklad po dobrom obede ku kávičke.

 

Oveľa viac ako kúpenou čokoládou potešíte niečím, čo ste vyrobili vy. Ak to aj bude úplne jednoduchý nepečený dezert, je od vás z lásky, a to sa cení najviac.

 

Odporúčame prečítať: Viedenská špecialita: Sacherova torta

 

 

Budeme potrebovať:

  • 80 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 vajíčka
  • 140 g cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli

 

 Postup:

 

1. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a dáme spolu so smotanou na šľahanie roztápať do vodného kúpeľa. Potom do zmesi pridáme aj maslo a cukor. Počkáme, kým sa všetko dobre rozpustí, odstavíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.

Príprava čokochlebíka

Zdroj: Shutterstock®

2. Zatiaľ zmiešame všetky sypké suroviny – múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. Rúru si vyhrejeme na 170°C. Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

 

Odporúčame prečítať: Vyrobte si skvelý írsky likér BAILEYS

 


3. Do čokoládovej zmesi primiešame vajíčka, kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Nakoniec postupne prisypeme aj sypké ingrediencie. Cesto vylejeme do pripravenej nádoby a pečieme asi 30 minút. 

Príprava čokoládového chlebíka

Zdroj: Shutterstock®

4. Po upečení necháme chlebík asi 5 minút vo forme, potom nožíkom oddelíme od okrajov a vyklopíme na dosku. Necháme úplne vychladnúť a potom si už len pochutnávame na sladkom čokochlebíku.

 

Odporúčame prečítať: Domáci recept na Valentínske čokoládové srdiečka

 

Ako pripraviť čokochlebík

Zdroj: Shutterstock®

Ideálny je ku kávičke, ale môžete si ho natrieť napríklad arašidovým maslom. Kombinácia sladkej čokolády a slaného arašidového masla je veľmi zaujímavá a najmä chutná. Sladký chlebík môžete skombinovať aj s kyslým džemom alebo ovocím.

 

Dobrú chuť!

Valentínsky čokoládový chlebík

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

Barbora Vizváryová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Jana Komadová

Jana Komadová

13.02.2017 15:08

Ešte som ho nerobila no vyzerá chutne

Vaše meno:

tofica

tofica

14.02.2017 16:41

Mňaaaaaaaaaam, hned by som si dala. Ja asi radšej s tým džemom ..

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

16.02.2017 21:02

ten si spravíme

Vaše meno:

Alexandra Petriková

Alexandra Petriková

27.02.2017 07:36

Vyzerá chutné :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.