Recept: Opekané batáty so salámou

Sladké zemiaky sa stávajú čoraz viac obľúbenejšou prílohou k rôznym jedlám. Hodia sa k mäsu, rybám, syrom a výnimkou nie sú ani zeleninové šaláty. Prípravou sa podobajú klasickým zemiakom, ale svojím obsahom vitamínov a minerálov sú pre naše telo prospešnejšie. Ak hľadáte zaujímavý tip na rýchle chuťovky alebo vás lákajú recepty zo sladkých zemiakov, vyskúšajte si pripraviť opekané batáty so salámou. 

 

Ingrediencie:

 

  • plátky Flamenco salámy Mecom
  • 2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g cottage syra
  • klíčky mungo fazule
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

 

Recept: Opekané batáty so salámou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

 

Recept: Opekané batáty so salámou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky.  V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov.

 

Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

 

Recept: Opekané batáty so salámou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

 

Recept: Opekané batáty so salámou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

4 komentárov
tofica

tofica

12.02.2017 22:21

Vyzerá to úžasne. Avokádo nemusím ,ale niečo by som vymyslela iné.. Batáty mám už v pláne kúpiť a niečo fajné pripraviť..Asi by som ich nakrájala na hrubšie hranolky a tiež obalila v soli a korení..Upiekla na pekáči v rúre.. Potom by som spravila cesnakový dressing , a fajnotka hotová..

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

13.02.2017 00:07

Tak tieto jednohubky určite skúsim, už teraz mi sliny tečú.

Vaše meno:

Anna Kralovičová

Anna Kralovičová

13.02.2017 10:51

Batáty mám rada, naposledy som z nich robila koláč s kyslou smotanou a bol výborný. Tento Vás recept je tiež zaujímavý a myslím, že aj veľmi chutný. Vyskúšam ho.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

13.02.2017 20:43

milé malé chuťovky, sú výnimočnejšie, určite ich pripravím na nejakú milú udalosť

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE