RECEPT: Raňajkový vianočný stromček s klobáskou

Čo by to boli za Vianoce bez vianočného stromčeka? Nemáme na mysli živý ani umelý, ba ani drevený, ktorý je aktuálne v móde. My sme rozhodne za taký, ktorý môžete bez obáv skonzumovať. Jediné, čo vám pri tom našom hrozí, je, že ho stihnete zjesť skôr, než poviete Vianoce.

Tak si pripravte všetky potrebné ingrediencie a poďte si spolu s nami pripraviť oku potešujúci a chuťovým bunkám lahodiaci vianočný stromček, ktorý počas týchto sviatkov budete pripravovať oveľa častejšie ako len raz.

Vyskúšaj: RECEPT: Pečené zemiaky v cesnakovej slanine

jednoduché raňajky

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu vianočného stromčeka budete potrebovať:

  • Vianočnú podkovu Mecom
  • pizzové cesto
  • syr podľa vlastného výberu
  • paradajkové pyré
  • korenie (soľ, oregano)
  • žĺtok na potretie
  • papriku a rascu na dozdobenie
pizzové cesto s paradajkovým pyré a klobáskou

Zdroj: Shutterstock®

Ako pripraviť vianočný stromček čo najjednoduchšie? Najrýchlejšie je všetky ingrediencie vopred nakrájať na menšie kocky a potom už len všetko ukryť v pizzovom batôžku. Aby sme to však vzali poporiadku, tak si najprv pripravte pizzové cesto. Ak však preferujete kúpené, ktoré je rozvaľkané, tak to si ho len nakrájajte na štvorce. Pokiaľ máte radšej svoje domáce cesto, urobte si ho ako prvé.

Ďalej si zmiešajte paradajkové pyré s korením a natrite ním cesto. Pozor, najlepšie je pyré natrieť len do stredu cesta, aby sa vám neskôr cesto jednoduchšie spojilo do batôžka (guľôčky). Následne do stredu cesta pridajte nakrájanú Vianočnú podkovu Mecom, syr a vytvarujte batôžtek.

Pripravené guľôčky na vianočný stromček poukladajte na papierom vystlaný plech, natrite žĺtkom, posypte syrom a rascou a nechajte piecť pri teplote 180 °C do zlatista.

Hotové guľôčky už len naukladajte vedľa seba, dozdobte vianočnou klobáskou, paprikou a vianočný stromček máte hotový. V prípade, že ste si vytvorili väčšie množstvo menších guľôčok, tak ich môžete poukladať na seba a vytvoriť si tak 3D stromček, ktorý vyčarí úsmev na tvári každému koledníkovi.

Inšpiruj sa: Čo dnes upiecť? Určite vyskúšaj sladké recepty z kysnutého cesta!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

viktor labakann

viktor labakann

05.12.2018 06:50

Zle je, ked si človek v mladosti užíval tieto chutné vymoženosti chytrej kuchárky a na starobu mu to už nemá kto pripraviť.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

05.12.2018 07:42

celkom vtipné

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

05.12.2018 08:39

určite zaujímavá obmena raňajok vyčarí úsmev na tvári a ešte aj chutí :-)

Vaše meno:

Simona Záhumenská

Simona Záhumenská

05.12.2018 11:03

Stromček vyzerá úžasne chutne a nápadito :-)

Vaše meno:

Ladislav Slota

Ladislav Slota

05.12.2018 14:40

Zaujímavý recept.Pri varení rád experimentujem. Tento stromček je niečo nové. Vyskúšam ho.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

05.12.2018 16:08

už som piekla medovníkový stromček, aj ako obmenu bábovky, ale toto by ma nenapadlo, super

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

05.12.2018 22:04

zaujímavé a nemusí to byť zlé...

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

21.12.2018 07:15

ideálne raňajky pre partnera :-D

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

03.05.2019 20:11

Takýto stromček by som raňajkoval aj každý deň :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.