Čo by to boli za Vianoce bez vianočného stromčeka? Nemáme na mysli živý ani umelý, ba ani drevený, ktorý je aktuálne v móde. My sme rozhodne za taký, ktorý môžete bez obáv skonzumovať. Jediné, čo vám pri tom našom hrozí, je, že ho stihnete zjesť skôr, než poviete Vianoce.
Tak si pripravte všetky potrebné ingrediencie a poďte si spolu s nami pripraviť oku potešujúci a chuťovým bunkám lahodiaci vianočný stromček, ktorý počas týchto sviatkov budete pripravovať oveľa častejšie ako len raz.
Na prípravu vianočného stromčeka budete potrebovať:
- Vianočnú podkovu Mecom
- pizzové cesto
- syr podľa vlastného výberu
- paradajkové pyré
- korenie (soľ, oregano)
- žĺtok na potretie
- papriku a rascu na dozdobenie
Ako pripraviť vianočný stromček čo najjednoduchšie? Najrýchlejšie je všetky ingrediencie vopred nakrájať na menšie kocky a potom už len všetko ukryť v pizzovom batôžku. Aby sme to však vzali poporiadku, tak si najprv pripravte pizzové cesto. Ak však preferujete kúpené, ktoré je rozvaľkané, tak to si ho len nakrájajte na štvorce. Pokiaľ máte radšej svoje domáce cesto, urobte si ho ako prvé.
Ďalej si zmiešajte paradajkové pyré s korením a natrite ním cesto. Pozor, najlepšie je pyré natrieť len do stredu cesta, aby sa vám neskôr cesto jednoduchšie spojilo do batôžka (guľôčky). Následne do stredu cesta pridajte nakrájanú Vianočnú podkovu Mecom, syr a vytvarujte batôžtek.
Pripravené guľôčky na vianočný stromček poukladajte na papierom vystlaný plech, natrite žĺtkom, posypte syrom a rascou a nechajte piecť pri teplote 180 °C do zlatista.
Hotové guľôčky už len naukladajte vedľa seba, dozdobte vianočnou klobáskou, paprikou a vianočný stromček máte hotový. V prípade, že ste si vytvorili väčšie množstvo menších guľôčok, tak ich môžete poukladať na seba a vytvoriť si tak 3D stromček, ktorý vyčarí úsmev na tvári každému koledníkovi.
Inšpiruj sa: Čo dnes upiecť? Určite vyskúšaj sladké recepty z kysnutého cesta!