Rýchla nátierka s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak rastie azda všade. Predovšetkým však v lese, preto ak sa rozhodnete a vyberiete sa na jeho zber, tak to pokojne spojte s príjemnou zdravotnou prechádzkou, ktorá v tomto čase padne vhod každému. Medvedí cesnak je skvelou bylinkou, ktorá rázom ochutí každý jeden pokrm. Vyskúšať môžete aj polievku z medvedieho cesnaku, no pokojne aj sterilizovaný medvedí cesnak, vďaka čomu si túto bylinku uchováte aj na obdobie, kedy už nebude sezóna tejto zázračnej rastliny s výraznú vôňou.

Ak hľadáte nejaké ďalšie recepty s medvedím cesnakom, tak vyskúšajte aj rýchlu nátierku, na ktorej si pochutná určite každý. Nátierka je vďačnou pochúťkou, pretože ju máte hotovú raz-dva a neodolajú jej členovia vašej domácnosti a ani žiadna návšteva. Zároveň sa nátierky hodia aj na oslavy alebo rodinné posedenia.

pomazánka s medvedím cesnakom

Zdroj: Shutterstock®

Na nátierku potrebujeme:

  • hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • 100 g taveného syra
  • 100 g masla
  • 2 PL jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie na dochutenie

Zmiešajte zmäknuté maslo (pred prípravou nátierky ho vyberte z chladničky, aby zmäklo) s taveným syrom a jogurtom (voľte biely jogurt). Lístky čerstvého medvedieho cesnaku umyte, poriadne osušte a nasekajte na menšie kúsky. Medvedí cesnak pridajte k vymiešanej zmesi a opäť premiešajte.

Na záver pridajte olivový olej (ten však môžete pokojne ja vynechať), pretlačený cesnak a podľa chuti osoľte a okoreňte. Nátierka je, samozrejme, najlepšia na čerstvej hrianke alebo na úplne čerstvom chrumkavom pečive.

Nátierku si tiež môžete trošku vylepšiť a upraviť podľa svojich chuti. Neváhajte do nej pridať vajíčka uvarené na tvrdo, parmezán alebo tvaroh. Tvarohom môžete nahradiť napríklad tavený syr. Poprípade môžete siahnuť aj po bryndzi – teda, ak ste milovníkmi jej chuti.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

26.03.2021 17:03

Mňaaaam .. Jednoduché a výborné .. ! Určite skúsim .. Z medvedieho cesnaku sa dá urobiť veľa jedál , ja napr. robievam polievku ..

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

27.03.2021 16:55

Môže to byt dobre

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

27.03.2021 23:21

Na budúci týždeň sa naň chystáme.Myslím,že už aj u nás rastie.A potom spravím aj túto pomazánku a budem ho dávať všade,kde sa len dá.

Vaše meno:

Marta Hollá,st

Marta Hollá,st

28.03.2021 13:42

super ďalší typ na využitie úžasného medvedieho casnaku

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

06.04.2021 13:39

Rada by som vyskúšala,ale kde rastie neviem

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

18.04.2021 03:08

Podobnú pripravujem každý rok, vždy sa tešíme na sezónu medvedieho cesnaku :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.