Rýchla tuniakova nátierka s vajíčkom: Jemná pomazánka na chlebík

Odborníci odporúčajú konzumovať ryby aspoň 3-krát týždenne, pretože sú zdrojom cenných bielkovín, no rovnako aj nenasýtených mastných kyselín, selénu i vitamínu D. Samotné esenciálne kyseliny pozitívne vplývajú na zdravie kardiovaskulárneho systému, nakoľko pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Ryby údajne tiež pozitívne vplývajú na našu náladu, vďaka čomu sú považované za účinné potraviny proti depresii. A to je len zlomok toho, prečo si ryby dopriať. Koniec koncov majú zaujímavú chuť, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby v priebehu niekoľkých minút a sú príjemným spestrením našich jedálničkov.

Ak nedáte dopustiť ani na ryby z konzervy, tak si doprajte aj takého tuniaka. Skvelá je napríklad tuniakova nátierka, ktorú stačí natrieť na čerstvý chrumkavý chlebík a vychutnať si každý jeden hryz do sýtosti. Jej výhodou je, že ju máte hotovú raz-dva a pokojne si ju môžete vychutnávať aj niekoľko dní. Pamätajte, že čím dlhšie postojí v chladničke (samozrejme, nie týždeň), tým bude lepšia, pretože všetky ingrediencie sa lepšie spoja.

tuniakova pomazánka

Zdroj: Shutterstock®

Na tuniakovu nátierku potrebujeme:

  • 70 g masla (môžete použiť aj tavený syr)
  • 1 konzervu tuniaka (cca 120 g)
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžičku horčice
  • 2 lyžice majonézy
  • 3 lyžice kečupu
  • 1 cibuľu
  • soľ a čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Ako prvé si dáme uvariť vajíčka natvrdo. Po uvarení ich necháme vychladnúť a zbavíme škrupinky. Do misky si dáme maslo (najlepšie izbovej teploty), ktoré rozšľaháme pomocou vidličky. Pridáme tuniaka z konzervy a opäť premiešame (môžete pridať aj olej z tuniaka, avšak pozor, ak je ho príliš veľa, tak nie všetok).

Do vymiešanej hmoty pridáme horčicu, kečup a majonézu. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu a nasekáme petržlenovú vňať. Cibuľu a rovnako aj petržlenovú vňať pridáme do misky s pripravenou nátierkou a všetko spolu zľahka premiešame. Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájané vajíčka, poprípade ich môžete nastrúhať na jemnom strúhadle. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a podávame. Prajeme vám dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

18.09.2021 12:24

milujem takéto nátierky a robievam ich často

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

19.09.2021 05:24

Výborná; pripravujem podobným spôsobom.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

19.09.2021 12:56

POdobnú natierku robievam.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

19.09.2021 16:27

nátierky milujem, zvlášť rybacie

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

19.09.2021 23:56

Robievam nátierky zo sardiniek,ale aj z tuniaka,ale bez vajíčok.Nabudúce skúsim dať aj vajíčka,aspoň bude zmena.

Vaše meno:

Lenka Křižáková

Lenka Křižáková

20.09.2021 15:23

Táto nátierka je výborná

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

21.09.2021 07:56

Veru je :) U nás ani nestihne odstáť - vždy sa hneď celá spapá :)

Marta Kendrová

Marta Kendrová

20.09.2021 18:58

Zaujímavé, robievam bez kečupu á majonézy

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

21.09.2021 07:55

Áno, aj bez kečupu a majonézy je skvelá. Nám tiež taká chutí najviac :)

Peter Maňák

Peter Maňák

11.10.2021 23:57

Mňam

Vaše meno:

Maria Pomšahárová

Maria Pomšahárová

19.10.2021 17:16

mnam , tuto vyskušam

Vaše meno:

Ivana Šurániová

Ivana Šurániová

30.10.2021 18:00

vyskúšam

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

17.03.2024 16:41

Mame ju radi robievamnju často

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.