Máte chuť si počas víkendu trošku zamaškrtiť aj na niečom inom, než sú cereálie, chlebík so šunkou či zeleninou, omeleta alebo ham and eggs (u nás hemendex)? Čo tak skúsiť niečo nové? Ak máte radi sladké raňajky, tak v tom prípade si určite prídete na svoje. Toastové rolky s orieškovou nátierkou a ovocím sú to pravé na víkendové maškrtenie. Ak máte toastový chlieb v zásobe a potrebuje ho už spotrebovať, tak skúste túto síce kalorickú bombu, ale za to veľmi lahodnú. Veď čo by už len mohlo byť zlé na kombinácii orieškového krému a ovocia. No nie?
Aj tu môžete experimentovať. Ak nemáte radi sladké raňajky, tak si toastové rolky pripravte ako dezert a podávajte ich napríklad so šľahačkou alebo domácou zmrzlinou. Dozdobte mätou a máte dezert, ktorý ocenia malí aj veľkí.
Odporúčame aj: Citrónová vianočka so sušenou papájou, ananásom a brusnicami
Na toastové rolky potrebujete:
- toastový chlieb
- vajíčka
- maslo alebo olej
- škoricový cukor
- ovocie podľa vlastného výberu
- orieškovú nátierku
Z toastov odrežeme kôrky, poprípade ich môžeme nechať, avšak valčekom ich jemne vyvaľkáme, aby boli toasty tenšie a ľahšie sa s nimi pracovalo. Toastový chlebík natrieme orieškovým krémom (nátierkou) a na jeden kraj poukladáme ovocie podľa vlastného výberu. Skvelé sú jahody, maliny, čučoriedky, no vyskúšať môžete aj jablká. Ak zvolíte jablká, ideálne je pripraviť si ich na horúci spôsob, aby boli mäkšie. Jednoducho ich nakrájajte na menšie kúsky, dajte do hrnca, pridajte trochu vody, med a nechajte dusiť, kým nezmäknú.
Toasty následne zrolujte. Do misky si rozbite vajíčka, môžete k ním pridať trochu škorice (tento krok však môžete vynechať) a rolky vo vajíčku obaľte. Následne každú rolku opečte ako klasický chlebík vo vajíčku, a to buď na masle alebo oleji. Hotové toastové rolky obaľte v škoricovom cukre, nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!