Kniha jednoduchých a rýchlych receptov. Aj tak by sa dala nazvať v skratke kuchárska kniha od Tanjy Dusyovej – Bufetový branč. Tento druh kuchárok v kníhkupectvách nezoženiete jednoducho a to z toho dôvodu, že sa jedná o veľmi špecifický druh jedla.
Ak ste doteraz váhali a nie ste si istí, čo môže slovíčko branč znamenať, tak sú to jednoducho raňajky spojené s obedom. Z anglického prekladu breakfast – lunch. Dalo by sa povedať, že je to neskoré raňajkovanie, ktoré je typické najmä pre Angličanov. Omnoho bližšie vám to na prvých stranách priblíži autorka, ktorá sa rozhodla napísať knihu venovanú tomuto gastronomickému zážitku.
Odporúčame prečítať: Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)
"Rytmus súčasného života si presadil potrebu pozývať hostí a ulahodiť im lákavými zájedkami v každom dennom čase – či už pri luxusných raňajkách, príjemnej poludňajšej párty alebo pri pestrom podvečernom bufetovom stole. Táto kniha je priam výzvou pokúsiť sa zažiariť ako moderní hostitelia. Táto forma pohostenia dovolí hostiteľovi, aby sa naplno venoval svojim hosťom a celkom uvoľnene prežíval príjemné chvíle spolu s nimi, veď týchto vyše 80 jednoduchých, ale vynikajúcich jedál – od sladkých po pikantné, od teplých po studené – si možno už vopred pripraviť. A tí, čo sa na hostinu zídu, budú sa z toho dvojnásobne tešiť!"
Odporúčame prečítať: 10-dňový detox (recenzia)
Začiatok knihy je venovaný branču ako takému. Zistíte kedy sa jedlo podáva, ako dlho trvá príprava, spôsoby akými môžete servírovať porcie jedla alebo aké suroviny sú najtypickejšie pre tieto "neskoré raňajky". Vďaka týmto radám budete pripravení na každú návštevu, ktorú by ste chceli ohúriť práve doobedňajším brančom.
Na 125 stranách tejto kuchárskej knihy nájdete aj niekoľko receptov na typické nápoje podávané počas branču ako sú ďumbierový čaj, veľmi ohnivá čokoláda či ovocná sangria. Ďalšie strany tejto kuchárky sú venované výlučne receptom, ktoré si počas branču môžete vychutnať.
Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)
Recepty v knihe sú rozdelené do troch veľkých kapitol, ktorých názvy vám neuľahčia hľadanie konkrétneho jedla. Sú to posunuté nedeľné raňajky, nápady na teplý branč a lákavý bufetový stôl. Tie sú rozdelené do 24 podkapitol, ktorých názvy vám už napovedia druh jedla. V knihe nájdete recepty ako sladké pomarančové maslo, pikantné cibuľové mafiny, špenátové závitky či jablkový nákyp s vanilkovou omáčkou.
Každému receptu v knihe je venovaná dvojstrana, na ktorej nájdete základné informácie k receptu a fotografie jedla. Tie sú naozaj lákavé a nájdete ich pri každom recepte, takže máte predstavu o tom, ako má výsledné jedlo vyzerať. Informácie k receptu okrem surovín a postupu obsahujú aj čas prípravy, pečenia, počet porcií a dokonca množstvo kalórií.
Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)
Kniha Bufetový branč ponúka veľa jednoduchých receptov, ktoré nemusíte použiť len pri príležitosti branču, ale aj kedykoľvek inokedy. Jedlá sú vhodné na raňajky alebo ako malé jednohubky, ktorými dokážete pohostiť návštevu a ponúknuť im niečo zaujímavé. Ak ste niečo podobné hľadali, tak s touto knihou budete spokojní.
Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)