Ako sme vám spomínali v článku Granátové jablko pre zdravie aj krásu, toto stredomorské ovocie je zaručenou vitamínovou bombou. Pôsobí blahodárne na celkovú imunitu organizmu, obsahuje viac antioxidantov ako zelený čaj, pomáha v boji rakovinotvornými bunkami a chráni cievy aj naše srdce. Okrem toho pozitívne vplýva na kĺbi, psychiku, ale tiež na kvalitu pleti. Dostatok dôvodov, aby sme ho zahrnuli na jedálny lístok, nemyslíte?
Odporúčame prečítať: Svieže ovocné torty
Cícerovo-hovädzí vývar
Ingrediencie: cícer, hovädzie mäso, bujón, mrkva, zeler, petržlen, zemiaky, granátové semienka
Postup: Z hovädzieho mäsa a zeleniny si pripravte silný vývar, do ktorého potom pridajte cícer aj už uvarené zemiaky. Hotovú polievku podávajte s granátovými semiankami.
Šalát z červeného grepu
Odporúčame prečítať: Spoznajte mýty o bielení zubov
Ingrediencie: červený grep, rukola, granátové semienka, ľadový šalát, olivový olej, vlašské orechy, grécky syr
Postup: Očistený grep zmiešajte s umytým šalátom aj rukolou. Pokvapkajte olivovým olejom, pridajte nadrobený syr, orechy aj granátové semienka. Premiešajte a podávajte.
Pomazánka s granátovým jablkom
Odporúčame pozrieť videá: Ako si doma podstrihnúť vlasy?
Ingrediencie: jedno väčšie granátové jablko, biely jogurt, kyslá smotana, pór, soľ, čerstvá mäta
Postup: Jogurt a kyslú smotanu zmiešajte s nadrobno nakrájaným pórom. Pridajte granátové semienka aj trochu šťavy. Premiešajte, ochuťte soľou a mätou a natierajte na bagetky.
Jablkový džús
Odporúčame prečítať: Každý má svojho anjela strážneho – časť I.
Ingrediencie: jablková šťava, granátový džús, granátové semienka, hnedý cukor, šťava z limetky
Postup: Jablkovú šťavu zmiešajte s džúsom z granátového jablka. Granátové semienka rozmixujte až do hustej šťavy a pridajte k džúsu. Nápoj dochuťte cukrom a šťavou z limetky, dajte vychladiť a podávajte.
Pečené kuracie s omáčkou z granátového jablka
Odporúčame prečítať: 10 znakov ako rozpoznáte Leva
Ingrediencie: kuracie prsia, bylinková soľ, olivový olej, cesnak, petržlenová vňať, granátový džús, smotana na varenie, granátové semienka
Postup: Kuracie mäso osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte zapiecť. Medzitým na oleji opečte plátky cesnaku, zalejte granátovým džúsom a smotanou na varenie, ochuťte petržlenovou vňaťou a granátovými semienkami. Omáčkou polejte mäso a podávajte.
Odporúčame prečítať: Pripravte si doma ľadovú kávu
www.thinkstockphotos.com