Chutné hlavné jedlo zo zeleniny – tu sú tipy na jeho prípravu!

Zbavte sa zastaralých predstáv, že hlavné jedlo má pozostávať výhradne z mäsa. Isteže, je chutné a sýte. Ale rovnako zasýtiť vás dokáže aj zelenina a povedzme si na rovinu, je rozhodne aj o čosi zdravšia. Zároveň jej príprava je obvykle jednoduchšia, rýchlejšia a bez krvi. Ponúkame vám tri rýchle recepty, ktorých príprava aj spolu s varením vám nezaberie viac ako 30 minút. Sú zároveň chutné a zasýtia vás aj na niekoľko hodín.

Skús aj: Bezkonkurenčná cuketová pomazánka len z 5 surovín

mrkvový krém

Zdroj: Shutterstock®

Mrkvový krém s chipsami

Ingrediencie: cca 500 g mrkvy, 2 ks 250 ml šľahačkovej smotany, 1 menšia cibuľa, kurací vývar, maslo, bylinková soľ, petržlenová vňať

Postup: Na masle podusíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky mrkvy a dusíme. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom polievku rozmixujeme pridáme cca 1 a pol šľahačkovej smotany. Zo zvyšnej surovej mrkvy si nastrúhame chipsy, ktoré opečieme na panvici. Polievku dochutíme soľou, podávame zdobené mrkvovými chipsami, čerstvou petržlenovou vňaťou a zvyškom šľahačkovej smotany.

Skús aj: Hovädzie mäso so zeleným hráškom a kuskusom pre najmenších

hráškové cestoviny

Zdroj: Shutterstock®

Cestoviny s hráškom

Ingrediencie: mrazený hrášok, špagety alebo iné obľúbené cestoviny, bylinková soľ, maslo, parmezán, strúhaná citrónová kôra, 4 strúčiky cesnaku

Postup: Plátky cesnaku opražíme na masle, pridáme hrášok a dusíme do mäkka. Ochutíme citrónovou kôrou a bylinkovou soľou. Zmiešame s uvarenými cestovinami, posypeme parmezánom a podávame.

Odporúčame: Ľahká cviklová nátierka, ktorú si zamilujú aj deti

špenátové tortilly

Zdroj: Shutterstock®

Syrovo-špenátové tortilly

Ingrediencie: tortilly,čerstvé špenátové listy, huby, napríklad šampiňóny, cibuľa, avokádo, čierne olivy, olej, aspoň dva druhy tvrdého syra

Postup: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme huby a dusíme. Na záver pridáme špenátové listy a ešte chvíľku povaríme. Zmesou naplníme tortilly, pridáme strúhaný syr, tortilly zvrchu potrieme trochou oleja a na krátko (cca 4 minúty) dáme zapiecť do rúry. Pred podávaním naplníme tortilly ešte olivami a avokádom.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

23.02.2014 12:35

tie tortilly vyzerajú chutne

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

23.02.2014 19:19

samé chutné receptíky

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

16.10.2014 09:22

vyzerá to výborne na tanieri,určite tým pohostím a príbuzných

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.