Vyhraj 2x darčekový balíček kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk

Kvetinové vody sú častokrát známe aj po označením hydroláty. Získavajú sa parnou destiláciou z kvetín, vďaka čomu si uchovávajú svoje účinky. Kvetinové vody teda obsahujú všetky prospešné esencie rastlín, z ktorých sa získavajú. Líšia sa len tým, že sú jemnejšie ako esenciálne oleje, a tak sú vhodnejšie na priame použitie na tvár či pokožku tela. Do starostlivosti o pleť sa pridávajú hlavne z dôvodu osvieženia a oživenia pleti.

Kvetinové vody začínajú byť čoraz viac obľúbené, preto postupne nahrádzajú toniká, ktoré sú v starostlivosti o pleť nevyhnutné, pretože vyrovnávajú pH pokožky a zároveň ju rozjasňujú, čistia, hydratujú a, samozrejme, tonizujú. Kvetinové vody majú však oveľa viac účinkov, a to v závislosti od toho, z akých rastlín sa destilujú.

Medzi najobľúbenejšie kvetinové vody patrí:

  • Levanduľová kvetinová voda – má povesť vody, ktoré vytvára pocit harmónie medzi telom a mysľou. Je Často označovaná za relaxačnú vodu, ktoré je zároveň aj všestranným pomocníkom. Má čistiace a zároveň aj upokojujúce účinky, preto sa hodí ako nočné tonikum na pleť. Nezabúdame ani na jej antibakteriálne účinky, vďaka ktorým je skvelá aj na aknóznu pleť.
  • Ružová kvetinová voda – považuje sa za luxusnú vďaka tisícom okvetných lístkov  ruží potrebných na výrobu oleja, z ktorého sa následne destiluje. Ružová voda má bohaté antioxidačné a čistiace vlastnosti. Je šetrná k pokožke, preto je vhodná aj na upokojenie citlivej pokožky. Pomáha zmierňovať začervenanie, udržiava rovnováhu pH, podporuje regeneráciu pokožky, tiež hydratuje a vyživuje suchú pleť.
  • Harmančeková kvetinová voda – má relaxačné a upokojujúce účinky. Je jemná a bezpečná aj na použitie na detskú pokožku (mnohé mamičky ju odporúčajú aj na zapareniny v oblasti plienky). Harmančeková voda disponuje aj čistiacimi a upokojujúcimi vlastnosťami. Rovnako sa osvedčila aj na aknóznu pleť.

Zaujali vás kvetinové vody a ich účinky, ktoré by ste rady preverili aj na svojej či už citlivej, suchej, normálnej či problematickej pleti? Tak v tom prípade sa zapojte do súťaže o darčekové balenie kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk.

Vyhrajte 2x darčekový balíček kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk

Správnu odpoveď nájdete tu: TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk

Súťažíme od 5.12 do 19.12.2022

Súťaž už bola ukončená

Gratulujeme výhercom:

Oľga Svatíková

Zuzana Hrušovská

Výhercovia boli kontaktovaní e-mailom alebo telefonicky.

harmančeková pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

levanduľová pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ružová pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Karin Hajdučková

Karin Hajdučková

05.12.2022 21:44

Levanduľovú

Vaše meno:

Marcela Kubelková

Marcela Kubelková

07.12.2022 11:13

Levanduľovú

Vaše meno:

Tatiana Tomašovičová

Tatiana Tomašovičová

07.12.2022 20:19

Levanduľa, ruža aj harmanček príjemne voňajú a majú veľa pozitívnych účinkov. Rada by som vyskúšala všetky tri kvetinové vody

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

11.12.2022 20:23

levandulovou

Vaše meno:

Erzsébet Varga

Erzsébet Varga

12.12.2022 13:13

levanduľa je skvelý na upokojenie

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.