TIETO musíš mať! Toto sú letné topánkové trendy, v ktorých zažiariš

Topánkové trendy pre leto 2024

Leto je za dverami a s ním prichádza aj čas osviežiť svoj šatník a vyraziť do ulíc v najnovších módnych kúskoch. Nevyhnutnou súčasťou každého letného outfitu sú štýlové a pohodlné topánky, ktoré nielen podčiarknu váš osobitý štýl, ale taktiež vám zaistia komfort počas horúcich dní.

Toto leto prináša do sveta obuvi pestrú škálu trendov, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších módnych nadšencov. Od vzdušných sandálov až po elegantné a odvážne kúsky – pozrite sa, aké modely dominujú tohtoročným letným kolekciám a pripravte sa na horúce mesiace vo veľkom štýle. Ponorte sa s nami do sveta letných topánkových trendov a objavte, aké kúsky nesmú chýbať vo vašom šatníku.

Neprehliadni: Tamaris: Keď sa vo vašom živote stretne štýl s pohodlím

Aké topánky voliť na leto?

Nie je nič lepšie ako pár otvorených, vzdušných topánok, aby ste na prstoch cítili jemný letný vánok. Keď je vonku horúco, chcete, aby vaše nohy mohli voľne dýchať a nezostali uviaznuté v uzavretej „škatuli“. Otvorené štýly topánok, ktoré sa ľahko obúvajú a vyzúvajú, sú tými najlepšími typmi topánok na leto.

Ak sa chystáte na výlet či spoznávať historické krásy miest, vsaďte na pohodlné espadrilky vyrobené z plátna s jutovou alebo lanovou podrážkou. Odpružené a ľahké tenisky, sneakers - atletická obuv je zase skvelá na dlhšie prechádzky alebo rôzne letné športové aktivity.

Letná svadba či oficiálna udalosť sa neobíde bez elegantných lodičiek na podpätku alebo štýlových sandálov s remienkami.

Letné topánkové trendy refinery29.com 

Flip flop sandále

Remienkové flip flop sandále sa vrátili na predvádzacie móla prostredníctvom značiek Chanel, Burberry a ďalších. Jednoduchosť je kľúčom k funkčnému šatníku a tieto sandále dodajú každému outfitu štýlový, minimalistický nádych. 

Ako vyzerajú flip flop sandále, ktoré sú horúcim letným trendom? Ide o akúsi elegantnejšiu verziu známych žiabiek, ktorú dizajnéri povýšili na sofistikovanejšiu úroveň. Táto letná dámska obuv sa hodí na večernú prechádzku, k rifliam a crop topu alebo aj k bazénu.

Letné dámske topánky elle.com

Háčkované topánky

Tento trend je prirodzeným vývojom háčkovaného šialenstva z minulého leta. Značky ako JW Anderson a Simone Rocha predviedli na móle úpletové nohavice, ktoré sa dajú ľahko spárovať s háčkovaným topom, taškou alebo sukňou a pridali k nim háčkované topánky. Povedzme si úprimne, pokiaľ ide o letnú módu, s háčkovanými módnymi kúskami to nikdy nepreženiete. Tieto letné topánky sú pohodlné, vzdušné a navyše veľmi štýlové.

Pozri aj: Marco Tozzi aj vo vašom šatníku: Vytvorte si perfektný outfit!


Topánky Marry Jane PINTEREST/vogue.com

Mary Janes topánky

Mary Janes sú topánky inšpirované francúzskym dievčenským štýlom, často spájané so školskými uniformami a retro štýlom. Tieto dámske topánky sú tu už dlho, ale ich súčasné oživenie je dostatočne výrazné a silné na to, aby si opäť vyslúžili miesto v zozname letných topánkových trendov. Topánky sa ľahko kombinujú a módne značky ho pre rok 2024 prepracovali s aktualizovanými textúrami, farbami a siluetami.


Letné dámske topánky refinery29.com 

Mikro podpätky

Mikro podpätky, tzv. kitten heels, sú jedným z letných topánkových trendov, ktorý by nemal chýbať ani vo vašom šatníku. Rovnako ako rok 2017 ohlásil éru mikro kabeliek, rok 2024 so sebou priniesol mikro podpätky. 

Tieto dámske letné topánky predviedli vo svojich kolekciách značky ako Gucci, Givenchy či Brunella Cucinelli. Mikro podpätky poskytujú skvelé držanie tela, mierne vyvýšenie, ale stále sú to pohodlné a praktické topánky pre ženy na cestách, v práci či na večierkoch.

byrdie.com

Biela farba

Biela a leto? Tieto dve veci jednoducho k sebe patria. A dobre to vedia aj módny dizajnéri ako Chloé, Bottega Venetta a Prada. Lodičky so špicatou špičkou, sandále či šľapky na platforme - biele topánky môžu posunúť akýkoľvek vzhľad na ďalšiu úroveň. Biele topánky spárujte s farebnými nohavicami a topom, aby naozaj vynikli.

Odporúčame: Kabelky Guess: štýlové hviezdy šatníka

Trendy v letných v topánkach .refinery29.com

Sieťové materiály

Predstavujeme vám najžiadanejší trend topánok tejto sezóny - sieťované balerínky. Sieťovina sa však neobjavuje len pri balerínkach, pretože došlo k pomalému a trvalému vzostupu značiek a dizajnérov, ktorí tento materiál začlenili do sandálov, lodičiek, tenisiek a ďalších topánok. 

Medzi najpozoruhodnejšie kúsky patria sieťované ponožky od Chanel a výrazné topánky vyrobené z priedušnej látky od spoločností GmbH a Mugler. A potom tu je Givenchy, ktorý posunul tento trend na ďalšiu úroveň vrstvením sieťoviny na niektoré zo svojich topánok.

Trendy dámske topánky byrdie.com

Tenisky z kurtu

Trendový vzhľad tenisky z kurtu prináša eleganciu a všestrannosť do klasickej každodennej obuvi. Elegantný, trochu retro štýl je skvelý na tenisovom kurte aj mimo neho. Tieto štýlové tenisky môžete spárovať s monochromatickým sakom a nohavicami alebo s krátkou sukňou a jednofarebným tričkom.

Úvodná koláž - zdroj foto: PINTEREST/asos.com , PINTEREST/popbela.com, PINTEREST/carolpomme.com


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE