Neviem ako vy, no ja jabĺčka v koláčoch nadovšetko milujem.
Jednoduché recepty však sú u mňa samozrejmosťou. :)
Nie som totiž až taká veľká pekárka, takže som skôr za jednoduché, rýchle, no stále chutné recepty.
To je aj tento prípad. Veď sa presvedčte same!
Náročnosť: 1
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 20 porcií
Budeme potrebovať:
Na náplň:
- 1 kg jabĺk
- 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 2 vajcia
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 200 ml mlieka
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
Odporúčame vyskúšať: Penne v rajčiakovej omáčke
Postup prípravy:
1. Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.
2. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.
3. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Odporúčame vyskúšať: Recept na Marhuľové pirôžky
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.
Odporúčame vyskúšať: Hranolčeky nemusia byť iba škodlivé - pripravte si ich zdravo a chutne