Aké špeciality by ste mali ochutnať v zahraničí?

Spoznávanie nových krajín prináša so sebou mnoho zaujímavých a príjemných skúseností. Okrem návštevy slávnych pamiatok či jedinečných miest sem patrí aj zoznámenie sa so zahraničnou kuchyňou. Každá krajina má svoje tradičné jedlá, ktoré sú odrazom ich kultúry a prírodných podmienok.

 

Pozrite sa, ktoré jedlá stoja za ochutnanie v egyptskej, talianskej či francúzskej kuchyni.   

 

Egyptská kuchyňa

 

Základom tejto kuchyne sú arabské jedlá. Dôležitou informáciou pre všetkých dovolenkárov je fakt, že v Egypte nejedia bravčové mäso a nepijú alkohol. Základom tunajších jedál je ryža, pšenica, zelenina, ale taktiež aj jahňacie mäso či čerstvé ryby.

 

V miestnych rýchlych občerstveniach nájdete najmä pita chlieb plnený rôznymi náplňami alebo košari, čo sú cestoviny so šošovicou a cibuľkou v paradajkovej omáčke. Medzi jedlá, ktoré stoja za ochutnanie patrí už aj u nás známy kebab alebo kofta, mleté a grilované mäso na špajdli.

 

 

Odporúčame prečítať: Istanbul - Brána do Orientu

Dovolenka

Zdroj: Shutterstock®

Talianska kuchyňa

 

Pri predstave talianskej kuchyne každému napadne pizza, cestoviny a syry. Ich tradičné jedlá sú známe po celom svete a mnoho ľudí si taliansku kuchyňu ihneď zamiluje. Na rozdiel od nás považujú za hlavné jedlo večeru, ktorá pozostáva z niekoľkých chodov.

 

Okrem obľúbených cestovín a pizze, by ste pri návšteve Talianska nemali zabudnúť na bruschettu. Je to chutný predkrm pozostávajúci z opečeného krajca chleba potretého cesnakom a olivovým olejom, na ktorom sú kúsky paradajok. Taliani jednoduché jedlá milujú.

 

 

Odporúčame prečítať: Cyklotrasy na Slovensku II.

Dovolenka

Zdroj: Shutterstock®

Francúzska kuchyňa

 

Francúzi sú svetoznámi gurmáni. Jedlo si vychutnávajú pri každej príležitosti a doprajú si pohár vína pri každom obede. Základom francúzskej kuchyne je kvalitné víno a syry.

 

Francúzi uprednostňujú ryby a morské plody a ich známou špecialitou je foie gras, z husacej alebo kačacej pečene. Neoddeliteľnou súčasťou francúzskych raňajok je čerstvé pečivo v podobe chrumkavých bagiet, ktoré s kvalitným francúzskym syrom vytvoria gurmánsky zážitok.

 

 

Odporúčame prečítať: Grécke ostrovy – kam na dovolenku?

Dovolenka

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com  

4 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

26.06.2015 17:21

veľmi rada ochutnávam nové veci :-)

Vaše meno:

Patrícia Debnárová

Patrícia Debnárová

26.06.2015 22:39

Taký originál kebab by som si teda dala. :) a neodmietla by som ani bruschettu ktorú dúfam že v októbri v Taliansku aj ochutnám. :)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

23.09.2015 09:14

talianska a francúzska kuchyňa vyhrávajú

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

04.01.2021 16:31

Každá kuchyňa má niečo do seba a najlepšie je ju ochutnať priamo v danom štáte, viem si predstaviť ako si v Taliansku vychutnávam niekde na terase pravú veľkú taliansku pizzu, alebo teplý croissant na raňajkách vo Francúzsku :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE