Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?

vlastnosti podľa dňa narodenia

Ktorý deň v týždni ste sa narodili? Patríte k tím, čo sú narodení v piatok? Alebo sú tu ľudia narodení v pondelok? A čo v stredu alebo štvrtok? Nahliadnite do „večného kalendára“, ak si nie ste istí, a pozrite sa, aké vlastnosti, ktorý deň prináša. Tak, ako sú pondelky v našom bežnom svete vždy začiatkom nového týždňa, a možno aj práve akýmsi novým začiatkom, správa sa tak aj k bábätkám, ktoré si ho za deň svojho narodenia „vyvolia“.  

Nedeľu si vraj vyberajú deti Šťasteny, piatku vládne Venuša, takže bude najmä o láske... Aké vlastnosti dal do vienka práve vám váš deň narodenia? Rozhoduje o tom planéta, ktorá danému dňu vládne. Tak sa poďme na to spolu pozrieť bližšie a možno vás prekvapí, čo všetko o sebe zistíte. 

Aký deň narodenia sa vás týka?

Opis osobnostných čŕt na základe dňa v týždni, v ktorom ste sa narodili, je starobylým konceptom, ktorý siaha až do dávnych čias, keď sa ľudia pokúšali nájsť zmysel a poriadok vo svete okolo seba. Vtedy sa verilo, že každý deň je ovplyvnený určitou planétou alebo nebeským telesom, ktoré prenáša svoje jedinečné energie na tých, ktorí sa v ten deň narodia. 

Tento systém pripisuje jednotlivým dňom určité vlastnosti, ktoré údajne formujú osobnosť človeka, jeho správanie a osud. Tieto tradičné predstavy sú často prepojené s astrológiou a folklórom, ktoré sa v priebehu stáročí miešali a prispôsobovali kultúram po celom svete. 

Hoci v dnešnej dobe sa tieto myšlienky často vnímajú skôr ako zábavné a zaujímavé kuriozity než vedecky podložené fakty, stále si nachádzajú miesto v mnohých spoločnostiach ako spôsob sebapoznávania a osobného rozvoja. Predstavujú spôsob, ako premýšľať o sebe a svojich charakteristikách v širšom kontexte a môžu slúžiť ako inšpirácia pre introspektívu a lepšie pochopenie samých seba.

Odporúčame prečítať: 5 vlastností u muža v znamení Rýb, ktoré ženy milujú

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?
Shutterstock®

PONDELOK - Mesiac

Prvému dňu nového týždňa dáva Luna svoju chladnú krásu. Ľudia narodení v tieto dni pôsobia vznešene, elegantne, väčšinou však aj namyslene. Navonok sú naozaj chladní a ťažko dostupní, keď si však získate ich dôveru, pustia vás do svojho sveta hlbšie. Až vtedy objavíte ich nekonečnú fantáziu, krásne sny a túžby, ich priania, dobré srdiečko aj citlivú povahu. 

Osoby narodené v pondelok bývajú tiež mimoriadne senzitívne na lunárne fázy, ako spln, či nov. Vtedy sa ich blízkym zdá akoby sa zmenili na úplne iného človeka. Keď prepadnú svojim negatívny emóciám, vedia byť veľmi pomstychtivý, aj náladový. Pod týmto vplyvom si ťažko plnia svoje vysnené ciele, až nakoniec hrozí, že prepadnú frustrácii, či dokonca depresii.  

UTOROK - Mars

Je vašim dňom narodenia utorok? Táto „bojovná“ planéta dodáva všetkým bábätkám, ktoré si za deň svojho príchodu na svet zvolia utorok, ohnivosť, dravosť a prirodzenú bojovnosť. Niekedy jej môže byť až priveľa a vtedy ľudia akosi apriori idú proti všetkému a každému, kto sa im snaží riadiť život. Nevedia sa stotožniť s pravidlami a vždy sa stavajú do vodcovskej pozície. Mars im na jeden strane dodáva životnú energiu, na strane druhej im ju odoberá v podobe vnútorných bojov.

STREDA - Merkúr

Aké predurčené vlastnosti máte ak ste sa narodili v stredu? Merkúr je planétou, ktorá vplýva najmä na náš mozog. Ponúka znalosti, intelekt, pozornosť. Ľudia narodení v stredu už v rannom veku nachádzajú záľubu v knihách. Ako deti sú vynikajúcimi žiakmi, aj v dospelosti to obvykle ďaleko dotiahnu. Môže za to ich cieľavedomosť, ale tiež prísne požiadavky, ktoré kladú sami na seba. Úspechy po pracovnej stránke bývajú časté, o čosi horšie to majú vo vzťahoch. Kvôli workoholizmu si totiž pravú lásku občas nechajú ujsť, pracovitosť má skrátka prednosť. 

Odporúčame prečítať: Svadba podľa feng shui

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?
Shutterstock®

ŠTVRTOK - Jupiter

Tak ako každá planéta, či deň v kalendárnom týždni, aj štvrtok v spolupráci s Jupiterom dodáva ľuďom, ktorí sa v tento deň narodili, tak dobré, ako i negatívne vlastnosti. Z tých horších to býva niekedy prehnaný flegmatizmus, pôžitkárske sklony, lenivosť, aj pýcha. Na druhej strane, ak sa do popredia dostanú tie lepšie vlastnosti, máte do činenia s osobami, ktoré sú veľmi priateľské, veselé a dobrodružné povahy. 

PIATOK - Venuša

A tá je známa ako planéta lásky. Tieto vlastnosti dáva aj ľuďom, ktorí sa v piatok narodili. Sú obvykle dobrosrdeční, láskyplní, nežní a po láske túžiaci. Medzi ich horšie stránky však patrí aj akási majetníckosť vo vzťahoch, žiarlivosť, ľahké podľahnutie vášni, či ješitnosť. Keď však prevládnu tie dobré, narodení v piatok v sebe objavia aj pokoru, intelekt a silne vyvinutý šiesty zmysel. 

Odporúčame prečítať: Magická sedmička – v čom spočíva jej čaro?

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?
Shutterstock®

SOBOTA - Saturn

Táto planétka hovorí v prvom rade o prísnej disciplíne. Takí bývajú aj ľudia narodení v prvý víkendový deň. Sobota svojim bábätkám dáva do vienka aj veľkú dávku sebakontroly, kritiky a pracovitosti. Už veľmi skoro zistia, že nič v živote nebudú mať zadarmo. Napriek tomu ich obvykle čaká v dospelom veku úspech. Ten si ale poriadne odmakajú, to isté očakávajú aj od svojho okolia. Nemali by ale zabúdať na oddych a relax. V opačnom prípade ich môže potrápiť zdravie, vylúčené nie sú ani vredy zo stresu, či vysoký tlak.

NEDEĽA - Slnko

Ako sme naznačili v úvode nášho článku, takzvané „nedeľniatka“ sú deti Šťasteny. Narodili sa pod vplyvom ohnivého Slnka a to im dáva nielen množstvo životnej energie, ale tiež optimizmus a jedinečnú charizmu. Aj oni si v živote musia prejsť aj horším obdobím, avšak pády na dno dokážu zniesť lepšie než ktokoľvek iný. Dokonca v nich hľadajú hlbší zmysel, sú ochotní ich prijať a poučiť sa. Deti narodené v nedeľu čaká množstvo  šťastných chvíľ, a to najmä vďaka ich jedinečnému prístupu k samotnému životu. 

Článok aktualizovaný 21.8.2024

16 komentárov
Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

15.03.2017 08:07

o tomto som ešte nepočula, zaujímavé konštatovanie..... ale bude na tom niečo pravdy....

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

15.03.2017 10:56

Podľa môjho dňa narodenia mi popis na mňa nejako nesedí.

Vaše meno:

Iveta Ondáková

Iveta Ondáková

15.03.2017 22:17

tak na polovicu je to pravda....

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

15.03.2017 22:27

Naozaj zaujímavé!

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

16.03.2017 06:58

---čo ja viem...

Vaše meno:

tofica

tofica

16.03.2017 15:56

Ja som v sobotu narodená a je to presne na mňa... No dúfam,že tie vredy a vysoký tlak nebudú ..!!!! Snažím sa aj oddychovať..

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

16.03.2017 18:41

Tomuto moc neverím.

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

16.12.2017 20:39

Ja som sa narodila v nedeľu aj moja dcéra tiež v nedeľu, a v podstate sme asi deti šťasteny, tak ako sa píše v článku, že aj pády vieme zvládnuť.

Vaše meno:

Tatiana

Tatiana

21.02.2018 15:21

prvá polovica je fajn, ale zasa nemusím spĺňať do bodky všetko

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

26.02.2018 21:36

Som narodená v nedeľu a úplne to sedí

Vaše meno:

Danihelka Hrončeková

Danihelka Hrončeková

07.03.2018 09:35

som piatková....a úplne to na mňa sedí :-)

Vaše meno:

Mária Kováčová

Mária Kováčová

07.03.2018 12:27

prekvapivo sedí do bodky, síce som sa nenarodila v stredu, ale počas pôsobenia planéty Merkúr.

Vaše meno:

Jana

Jana

19.03.2018 20:52

zaujímavý článok:)

Vaše meno:

Martina Václaviková

Martina Václaviková

29.10.2018 17:19

Niečo na tom pravdy bude. Tá prvotná uzavretosť je dnes ale skôr obranou pred sklamaním sa.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

09.01.2019 07:53

Zaujímavé čitanie čosi na tom pravdy je

Vaše meno:

Andrea Hrtúsová

Andrea Hrtúsová

01.08.2019 21:54

Zaujímavý článok. Musím však zistiť deň narodenia. Viem akurát hodinu

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE