TOP hubové pochúťky: Skúsiš hubové rizoto či cestoviny?

Sezóna húb je ešte stále v plnom prúde, preto ak sa necháte zlákať na kúpu čerstvých húb na trhu, či pri ceste, ale sami rovno vyrazíte do lesa na ich zber, pripravte si z nich niečo tradičné, ale aj niečo originálne. My vám dnes ponúkame recepty, ktoré pokojne môžete zahrnúť do vášho hubového menu.

Pozri aj: Poznáš hríby shiitake? Pre toto sa ich oplatí zaradiť do jedálnička!

hubové rizoto

Zdroj: Shutterstock®

Hubové karí rizoto

Ingrediencie: ryža, cibuľa, cesnak, chilli paprička, kuracie mäso, čerstvé huby, brokolica, mrkva, hrášok, soľ, maslo, karí korenie, tymián

Postup: Na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky cesnaku, chilli papričku, tymián a kuracie mäso. Opečieme, tak pridáme huby, brokolicu, mrkvu aj hrášok, občas premiešame, až kým všetko nezmäkne. Osolíme, okoreníme, na záver zmiešame s uvarenou ryžou, posypeme karí korením. Môžeme podávať tiež so strúhaným syrom.

Penne s hubami

Ingrediencie: cestoviny penne, huby, maslo, cesnak, losos, vetvička rozmarínu, limetková šťava, bylinková soľ

Postup: cestoviny uvarte podľa návodu. Lososa osoľte, pridajte rozmarín a uvarte na pare. Na masle opečte plátky cesnaku, pridajte nakrájané huby a uduste do mäkka. Cestoviny podávajte s hubami a lososom.

Pozri aj: Recept na corn dog: Túto americkú špecialitu musíš vyskúšať!

zapečené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Zapečené morčacie s hubami a paradajkami

Ingrediencie: morčacie mäso, huby, paradajky, olivový olej, bazalka, mäta, strúhaný syr, paradajkový pretlak, soľ, korenie

Postup: Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji, Preložíme do zapekacej misy, pridáme paradajky, huby, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme bylinky, podlejeme vodou a dáme zapiecť pri teplote cca 160 °C. Keď je už mäso mäkké, posypeme syrom a dáme ešte na chvíľku zapiecť.

Pozri aj: Poctivá a chutná hokkaido polievka – zaženie hlad, doplní živiny

kuracie stehienka

Zdroj: Shutterstock®

Chilli kuracie stehienka

Ingrediencie: kuracie stehná, chilli papričky, cibuľa, čierne mleté korenie, soľ, mrkva, huby, olivový olej, ryža

Postup: Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, stehienka osolíme okoreníme, pridáme k cibuli a opečieme, tak pridáme, huby, chilli aj mrkvu a podlejeme. Dusíme do mäkka a podávame s ryžou.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

21.07.2014 19:39

mám veľmi rada huby, len mi ich nemá kto nazbierať

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

24.12.2016 20:46

huby a mäso dobrá kombinácia

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.