Ekologické alternatívy plastových fliaš: Využívaš ich aj ty?

Čoraz viac počúvame na slovo „ekológia“ alebo „byť ekologický“ a snažíme sa to riešiť triedením odpadu doma či v práci. Ľudia hľadajú alternatívne riešenie pre životné prostredie, no napriek tomu mnohí domov vláčia sýtené nápoje v jednorazových plastových fľašiach. Ak hľadáte ekologickú alternatívu, odpoveď vám dáva značka SodaStream, ktorá na slovenskom trhu ponúka prístroje na výrobu perlivých nápojov spolu s fľašami na opakované použitie.

Plastové fľaše na jedno použitie sa tak môžu stať už definitívnou minulosťou. Žiadne vláčenie týchto fliaš domov a zbytočné odpady, ktoré by neúnosným spôsobom zaťažovali našu prírodu. Veď najlepší odpad je len ten, ktorý nevznikne. Snažme sa PET fľaše plnohodnotne nahradiť a vytvoriť svet bez zbytočnej spotreby jednorazových plastových fliaš a plechoviek.

Zaujme ťa: Módne trendy v kuchyni: Tomuto pastelovému trendu určite neodoláš!

SodaStream na výrobu domácej sódy

Zdroj: Shutterstock®

Domáci perlivý nápoj

Ak aj vy chcete mať doma svoj obľúbený perlivý nápoj, SodaStream ponúka kompletnú sadu na prípravu domácej sýtenej vody, vrátane ekologickej a opakovane použiteľnej plastovej fľaše. V kuchyni tak získate malého a elegantného pomocníka, ktorý sa stane dizajnovým prvkom vašej domácnosti.  Pracuje na mechanickom princípe, takže nedochádza k zvýšenej spotrebe elektrickej energie.

SodaStream fľaše sú šetrné k životnému prostrediu a môžete ich používať až tri roky. Takto ochránite našu planétu pred viac ako dva a pol tisíckami PET fliaš. SodaStream fľaše sú navyše vyrobené z bezpečného plastu bez chemickej látky BPA (Bisfenol A) a majú hermetický uzáver, ktorý udrží perlivý nápoj dlhodobo čerstvý. Stačí si len pripraviť bublinky do fľaše a vychutnať si ich kdekoľvek. Ak chcete plasty vylúčiť úplne, siahnite po prémiovom prístroji, ktorého súčasťou je špeciálna sklenená karafa. Voda si v nej zachováva jedinečnú sviežosť a pri servírovaní pôsobí štýlovo. Či použijete ekologickú plastovú fľašu alebo sklenenú karafu, vždy si individuálne vyberáte intenzitu sýtenia – preferovanú perlivosť si zvolíte jediným stlačením.

prístroj na výrobu domácej sódy

Zdroj: Shutterstock®

SodaStream myslí aj na milovníkov ochutených sýtených nápojov, a preto môžete v ponuke nájsť množstvo koncentrovaných sirupov, ktoré dodajú nápoju tú správnu chuť. Vybrať si môžete z viac ako 20 príchutí, ktoré neobsahujú umelé farbivá, sladidlá ani iné umelé dochucovadlá.

Viac na www.sodastream.sk

6 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

29.12.2018 08:24

SodaStream sa síce v našej domácnosti nenachádza, no PET fľaše sa snažíme plnohodnotne nahradiť inými alterantívami.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

29.12.2018 10:07

máme doma SodaStream, teraz v zime ho menej používame

Vaše meno:

Silvia Zobková

Silvia Zobková

29.12.2018 13:22

Stojí zato, vyskúšat ich

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

29.12.2018 13:48

soda stream nemáme,kupujeme "minerálnu vodu",ale ja si pamätám na minerálku v sklených fľašiach.mala inú chuť ako táto plastová.je pravda,že sklené fľaše boli ťažšie a občas sa rozbili a boli zálohované,ale ekológia bola zachovávaná a chuť minerálky tiež.

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

29.12.2018 19:07

Nie,sme neporiadni...

Vaše meno:

Katarína Kusá

Katarína Kusá

31.12.2018 11:35

Doma pijeme minerálky s bublinkami aj keď skoro všade sa píše že tie bez bubliniek sú zdravšie ale zase obyčajnú sódu s bublinkami by som nepila to radšej čistú z vodovodu. Možno by bolo dobré zase dať nápoje do sklenených fliaš ako voľakedy, dnes už väčšina ľudí chodí autom na veľké nákupy takže výhovorka že by to bolo ťažké je neopodstatnená.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE