Zaskočí ťa, čo si všímajú muži na ženách: Toto všetko pôsobí ako magnet

čo si všímajú muži na ženách

V nedávnych článkoch sme sa venovali tomu, ako môžu dámy zvýšiť svoju atraktivitu v mužských očiach, ale tiež aj tomu, čo spôsobuje zamilovanosť. No a dnes sa zameriame na podobnú tému, nakoľko ide tiež o pozornosť, ktorú venujú muži ženám. Doplníme tak zaujímavé skutočnosti a pravdu o tom, na čo sa reálne muži zameriavajú a čomu venujú zvýšenú pozornosť pri ženách, a to nielen pri potenciálnych partnerkách.

Či muži najviac všímajú a priťahuje ich na opačnom pohlaví? Čo muži na ženách vidia skutočne na prvý pohľad a na čo sa všetko zameriavajú? Pozrieme sa na to spolu v nasledujúcom článku!

Začína to vzhľadom

Síce je to povrchné, ale nič s tým nenarobíme. Muži, ale aj ženy si najskôr všímajú na tom druhom, ako vyzerá. U mužov sa predpokladá, že čo sa fyzickej stránky týka, svoj zrak zaostrujú na ženský dekolt, no pravdou je, že si všímajú aj iné časti tela a celkové ženské vyžarovanie. No keď budete čítať ďalej, dozviete sa nielen o týchto extra príťažlivých častiach ženského tela z mužského pohľadu, ale aj čosi navyše. 

Keďže vieme, že krása tela či tváre nie je všetkým a časom i tak „odíde“, vybrali sme aj dva kľúčové aspekty ženskej osobnosti, ktoré na mužov taktiež pôsobia ako magnet. Nižšie sa postupne oboznámite so všetkými podstatnými atribútmi ženskej krásy i osobnosti, ktoré sú pre mužov mimoriadne zaujímavé. A možno sa budete naozaj diviť, čomu muži prikladajú dôležitosť a čo si špeciálne všímajú na nežnejšej časti populácie. Čo zaujme muža na žene?

Odporúčame: 4 najočarujúcejšie znamenia zverokruhu, ktorým je nemožné odolať!

čo zaujíma mužov na ženách
Shutterstock®

Veci na vzhľade, ktoré si muži všímajú najskôr:

1. Zadok 

Asi nebude úplne prekvapujúcim fakt, že muži majú slabosť na ženské zadky. A hoci ideálne proporcie nemožno presne určiť, povedzme, že napríklad ideál ženského zadku v Amerike je veľkosťou niekde inde ako európsky štandard, je zrejmé, že dôležitý je aj tvar zadku a jeho pevnosť či vyformovanosť. No nie je to však len o ženskom pozadí. Muži si podvedome všímajú a spájajú širšie boky so schopnosťou ženy bezproblémovo porodiť potomkov, a teda sú automaticky žiaduce.

2. Pery a odzbrojujúci úsmev

Už niekoľkokrát sme spomínali, že úsmev je jednoduchým krokom k zvýšeniu vlastnej atraktivity. Dokážete ním zabodovať už do troch sekúnd a muž si vás tak zaradí do „škatuľky sympatie“. No okrem úsmevu pôsobia na mužov ako príťažlivý magnet aj samotné ženské pery. Ideálne je, ak sú pekne vykrojené a plné. Extra sexi vzhľad im dodá červený rúž, nakoľko práve červená farba je tou, ktorá je pre mužov neprehliadnuteľnou.

3. Nohy a tiež chodidlá

Dlhé štíhle nohy pôsobia, samozrejme, na mužov veľmi zvodne. A keďže to vedia aj ženy, pri cvičení sa intenzívnejšie zameriavajú tiež na na posilňovanie a tvarovanie stehenných partií. No v „hre“ sú pri záujme mužov celé nohy, dokonca ja chodidlá. Celkom ma šokovala informácia od jednej známej, ktorej sa muž zdôveril, že jedným z atribútov, ktorý rozhodol o tom, že spolu začnú chodiť, bola veľkosť jej chodidiel. 

O pravidle, že menšie chodidlá sú atraktívnejšie, vedeli aj ženy v Číne. Tie si ich však zväzovali, čím si ich nepríjemne zdeformovali. No táto drastická metóda možno ani nemala úplne očakávaný efekt. 

Totiž podľa štúdií, ktoré sa zameriavajú na ľudské správanie, sa muži viac sústredia a za partnerky si vyberajú ženy s prirodzenými a primeranými proporciami. Takže veľké telo na malých chodidlách asi tiež veľmi nezaboduje. Rovnako je to aj pri príliš dlhých či krátkych nohách, ktoré takpovediac „nepasujú“ ku zvyšku tela.

4. Make-up verzus prirodzenosť

Počuli ste tú vetu, že žena je najkrajšia hneď po prebudení? Že by najkrajšia bola prirodzená krása? Niečo na tom bude, no zároveň je pravdou, že sa muži otáčajú aj za pekne upravenými ženami. Tie však nemusia stráviť pred zrkadlom pol dňa. Jemný make-up a prirodzenosť je tým, čo pôsobí harmonicky. Výrazný make-up si síce muži bezpochyby všimnú, a to hlavne prehrešky v podobe oranžového podtónu podkladu či líčka na štýl Marfuše, no skôr ich to pobaví a v extrémnych prípadoch možno aj vydesí.

5. Koruna krásy

Ženy vedia, prečo toľko investujú do starostlivosti o svoju korunu krásy a neváhajú si dopomôcť napríklad aj príčeskami. Na mužov totiž platia dlhé vlasy, ktorých hustota a lesk svedčí o dobrom zdraví ženy. Takže ich zaujme skôr kvalita vlasov ako nejaké prešpekulované účesy, no pravdou je, že celkovo upravené vlasy zanechávajú dobrý dojem.

6. Zuby

Zuby sú jedným z aspektov, ktoré si ľudia často všímajú u druhých, vrátane mužov a žien. Zuby môžu výrazne ovplyvniť celkový vzhľad a dojem človeka. Krásne, biele a rovné zuby môžu zvýrazniť úsmev, ktorý je často jedným z prvých vecí, ktorých si ľudia na druhých všímajú. Úsmev s peknými zubami môže vyžarovať sebavedomie a príťažlivosť. Starostlivosť o zuby môže naznačovať, že žena dbá na svoje zdravie a vzhľad.

Odporúčame: Jednoduchý dezert z lístkového cesta s mascarpone krémom a jahodami podľa Kvetky Horváthovej

zamilovaný pár
Depositphotos

Ktoré ďalšie veci si muži všímajú ako prvé?

• Záujem vyvoláva aj vôňa

Pozornosti mužov neunikne ani ženská vôňa, a to v dobrom aj tom horšom zmysle, keď sa to napríklad s parfumom trochu preženie. Príjemné arómy voňaviek majú zaiste svoju úlohu, no veľký význam zohrávajú predovšetkým telom vylučované feromóny, ktoré spôsobujú špecifický osobný pach, a ten buď daného človeka priťahuje, alebo odpudzuje. Inak, vedeli ste o tom, že žena, ktorá používa citrusové vône, pôsobí sebavedomejším a mladším dojmom?

• Postoj k životu a k riešeniu problémov

Entuziazmus, optimizmus a zápal pre veci, ktoré sú pre ženu prioritou, sú v pozitívnom zmysle pre muža magnetom a toto všetko spôsobuje, že je v prítomnosti takejto ženy jednoducho rád. A taktiež sa nechá s radosťou „nakaziť“ od ženy pozitívnym pohľadom na svet.

Muži zbožňujú ženy, ktoré sa tešia zo života. Pesimizmus, podráždenosť či nechuť sú pravým opakom. Teda tým, čomu sa vo všeobecnosti všetci ľudia stránia. Rovnako sa muži oblúkom vyhýbajú hysterickým ženám, ktoré „robia z komára somára“. Zveličovanie a aj emocionálne výbuchy sa radia medzi tie atribúty, ktoré mužov priam odpudzujú.

• Ak nie je niečo v hlave, ani pekné telo nepomôže

Krásna pleť a ideálne proporcie určite zaručia prvotný mužský záujem. No čo potom? V konečnom dôsledku dávajú muži pri výbere partneriek prednosť tým, s ktorými si majú čo povedať a zdieľajú napríklad aj podobné záujmy. Rozhľadenosť a inteligencia sú teda taktiež sexi. A keď je k tomu žena zdravo sebavedomá, no nie arogantná, je to len bonus navyše.

Článok aktualizovaný 8.7.2024

Aktualizovaný článok: 08.07.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Mária Maxianová

Mária Maxianová

08.11.2019 18:30

robila som prevažne v mužskom kolektíve, takže niečo o tom viem

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

04.02.2021 22:24

Rada som si prečítala

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.