Nadrozmerný blazer: Ten by určite nemal v tvojom šatníku chýbať!

Blazery alebo saká sa na módnych prehliadkach objavujú bez ohľadu na to, aké je práve ročné obdobie. Sú tzv. must-have alebo základom každého šatníka. Do práce, na rande, na podvečernú prechádzku alebo na párty – blazer je univerzálnym, elegantným a zároveň vkusným doplnkom každého outfitu. Či už máte dvadsať, tridsaťpäť alebo i viac, tento módny kúsok pristane každej slečne, pani či dáme. 

Ak máte rady nadrozmerné oblečenie, určite si zamilujete oversized boyfriend blazers – nadrozmerné saká ukradnuté od priateľov. Nie je žiadnym tajomstvom, že v posledných rokoch sú mužské prvky v ženskej móde veľmi populárne. V každodennom šatníku žien, známych celebrít a hollywoodskych hviezd, vidíme „vypožičané" odevy od mužského pohlavia. Zdá sa, že čím je oblečenie väčšie, tým lepšie. Móda je cyklovaný priemysel, podobne ako história, ktorý sa opakuje, takže môžeme často vidieť, ako módni návrhári oprašujú trendy minulých rokov a prinášajú ich späť na móla do sveta reflektorov.

Ako ho nosiť?

V dnešnej dobe vyzerajú saká väčšie, dlhšie, širšie a na prvý pohľad veľmi nedbalo a neupravene. Možno sa prvé dni pri nosení nadrozmerného saka budete cítiť divne a bude sa vám zdať, že je vám trochu veľké – je to úplne normálne. Dôležité je, naučiť sa, ako ho nosiť. Pre elegantný vzhľad zvoľte čierne šaty tesne pod kolená či širšie nohavice. Outfit doplňte o lodičky alebo čižmy a nezabudnite na malú kabelku. Nebojte sa príliš dlhých blazerov, ktoré môžete dokonale skombinovať s mini šatami a aj s koženými nohavicami a topánkami na podpätkoch. 

Ak sa chystáte na prechádzku centrom či na kávu s kamarátkou, na jednoduchú saténovú blúzku prehoďte veľké kárované sako a oblečte si širšie rifle s opaskom. Zopnite vlasy do uhladeného chvosta a vezmite si kabelku do ruky na vaše drobnosti. Alebo stavte na ležérny vzhľad. Rifľovú sukňu, cycklistické šortky, roztrhané rifle doplňte o veselé tričká s nápismi, crop topy a všetko zakončite krásnym nadrozmerným blazerom a pohodlnými teniskami.

Ak sme vás stále nepresvedčili alebo hľadáte inšpiráciu, prezrite si galériu nižšie.

Pozri aj: Chceš vedieť, ako nosiť vysoké čižmy? Inšpirácie nikdy nie je dosť!

7 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

01.03.2021 03:24

Must-have každého šatníka.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.03.2021 10:54

Mám len klasické saká, ale aj tieto sa mi páčia, musím sa po nejakom poobzerať.

Vaše meno:

Mária Slováková

Mária Slováková

01.03.2021 11:40

Mám takéto oversize saká. Hodia sa k rifliam, aj k legínam.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

01.03.2021 16:30

Mám klasické saká rada mám ich vela v šatníku

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

01.03.2021 18:45

páči sa mi, mám rada takýto štýl

Vaše meno:

Marie Gutmannová

Marie Gutmannová

01.03.2021 21:32

Páči sa mi to.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

08.10.2021 20:46

Rada nosím sako mam ich viac vo svojom šatníku

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE