Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

Túto mramorovú bábovku som s dievčatami robila prvýkrát. Patríte k tým žienkam, ktoré bábovku pečú často? My sme mali minulé leto až do jesene také bábovkové obdobie. V podstate sme bábovku upiekli každý týždeň. Máme jeden osvedčený recept, ktorý robím spamäti, ale ten napíšem nabudúce. Tentoraz sme sa vyklonili zo stereotypu. Po Vianociach nám v komore ostalo jedno Salko, ktoré moje dcéry chceli zjesť, čo som im, samozrejme, nedovolila. Tak som im povedala: „ Dievčatá, radšej z neho niečo upečiem!“ Ale čo? Túto úlohu dostala staršia dcéra Stella. Ani jej to dlho netrvalo a prišla s touto chutnou bábovkou. Hneď sme sa pustili do práce. Nemohli sme sa dočkať, veď Salko je také sladučké. Aká bude asi táto bábovka? Za nás tri je vynikajúca. Mňam! A vy to zistíte, až keď si ju upečiete.

Ja osobne všetky bábovky milujem, pretože spĺňajú tieto dôležité kritéria:

  1. ich príprava je jednoduchá
  2. vyzerajú krásne
  3. chutia výborne
  4. vhodné raňajky alebo ako desiata do školy
  5. vhodný dezert pre návštevu
  6. super darček pre priateľov (keď idete na návštevu)
  7. sú také rôznorodé
  8. mám ich rada ku káve

Vyskúšaj tiež: Najdokonalejšie talianske nepečené tiramisu, po ktorom sa budeš oblizovať

recept na mramorovú bábovku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Na prípravu mramorovej bábovky so Salkom budete potrebovať:

  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 plechovku Salka
  • 100 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 100 g roztopeného masla
  • 3 celé vajíčka
  • 3 PL rumu (môžete vynechať)
  • 2 PL kakaa
mramorová bábovka so Salkom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Postup:

V miske vyšľaháme Salko s kryštálovým cukrom, celými vajíčkami a štipkou soli. Primiešame rum (môžete vynechať), múku a prášok do pečiva. Nakoniec po častiach vmiešame roztopené a vychladené maslo.

Oddelíme si 1/3 cesta a pridáme do neho kakao. Dobre premiešame.

Vymastíme a pomúčime si bábovkovú formu. Na dno pripravenej formy nalejeme trochu svetlého cesta, potom kakaové a nakoniec zvyšok svetlého cesta. Cesto vo forme premiešame špajľou, aby sa vytvorilo mramorovanie.

Rúru si zohrejeme na 150-160°C a bábovku pečieme cca 50 minút. Upečenú bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku a po vychladení ju pocukrujeme. Po rozkrojení uvidíte, aké krásne mramorovanie ste vytvorili.

Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.02.2021 10:41

Výborná, môžem iba odporučiť!

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

06.02.2021 15:45

aj mne po Vianociach zostalo Salko, takže vyskúšam

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

06.02.2021 16:54

určite vyskúšam

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

07.02.2021 05:43

Určite vyskúšam :-) Bábovku so salkom som ešte neskúšala a takéto suché a jednoduché koláče máme najradšej celá rodinka :-)

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

07.02.2021 08:56

Na zjedenie- dala by som si.

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

07.02.2021 23:39

vyzerá dobre

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

08.02.2021 22:50

A další skvelý recept zapísaný.Víkend bude u nás vypekací,už teraz sa teším :-)

Vaše meno:

Veronika Kupcová

Veronika Kupcová

10.02.2021 12:36

recept vytlačený...suroviny nakúpené a ide sa piecť

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

12.02.2021 23:22

Vyzerá parádne - skúsim

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

16.02.2021 14:10

Hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.