Najlepšie glampingové lokality v Chorvátsku 2024: luxusný kemping pre nezabudnuteľnú dovolenku

Najlepšie glampingové lokality v Chorvátsku

Čo vás napadne, keď sa povie slovo glamping? Nepohodlné nafukovacie postele a zabudnuté batérie do lampy? Či umelý riad a špekáčiky na večeru? Pozor, nemýľte si klasický kemping v stanoch s glampingom, ktorý ponúka služby na úplne inej úrovni. 

Glamping v Chorvátsku je v posledných rokoch čoraz populárnejším a niet sa čomu čudovať, pretože okrem krásneho pobrežia s azúrovo modrým morom a mnohými ostrovčekmi má Chorvátsko aj bohatú históriu, množstvo malebných mestečiek a prístavných dediniek. Nájdete tu pozostatky starovekých rímskych palácov a chrámov a niektoré z najkrajších prírodných parkov na svete, ako sú Plitvice a Krka. 

Ak tento rok plánujete dovolenku v Chorvátsku, vymeňte hotely, penzióny alebo ubytovanie v súkromných apartmánoch za glamping rezort. Neváhajte však veľmi dlho. Glampingové lokality sú v Chorvátsku mimoriadne obľúbené.

Neprehliadni: Exotické klenoty pre tých, ktorí nevedia, kam sa toto leto vybrať na dovolenku

Najlepšie glampingové lokality v Chorvátsku 2024

Predstavte si toto: prírodná krása a pokoj bežného kempingu, ale s nádychom luxusu. Zážitok z glampingu v Chorvátsku je o užívaní si nádhernej prírody bez toho, aby ste obetovali akékoľvek pohodlie domova. Žiadne problémy so stanom, žiadne trápenie s ohňom a rozhodne žiadne polnočné dobrodružstvá pri hľadaní toalety. 

Dovolenka v glamping rezorte znamená priestranné a luxusné stany, karavany so skutočnými posteľami zasadené medzi bujný borovicový les, ktorý ponúka úžasný výhľad na Jadranské more. Od slnkom pobozkaného pobrežia Dalmácie až po pokojné ostrovy Chorvátska, vás čaká luxusná dovolenka.

Glamping na ostrove Hvar PINTEREST/coolstays.com

Plage Cachée Glamping, Hvar

Plage Cachée, uprostred storočných borovíc na ostrove Hvar, ponúka odľahlé a romantické luxusné kempovanie len s piatimi glampingovými stanmi s dokonalým súkromím a rustikálnym šarmom. Každý stan je štýlovo zariadený bohémskym nábytkom a ponúka moderné vybavenie, ako je bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet, gril, záhrada a kompletne vybavená kuchyňa.

Okrem toho tu nájdete krásne odľahlé pláže a božský pokoj. Objavte svoje miesto pod hviezdami pri mori a vychutnajte si nezabudnuteľný pobyt na ostrove Hvar.

Glampingové ubytovanie v Chorvátsku PINTEREST/Borut Kolej

O-Tents By Obonjan, Šibenik

Ak si chcete vychutnať vidiek, odrezaní od sveta, vyberte si jednu z najlepších glampingových lokalít v Chorvátsku. Glamping sa nachádza na ostrove, stále však máte ľahký prístup na pevninu, ale zároveň si môžete užívať pokoj a pohodu. Každé ráno sa prebudíte do ticha pretkaného vôňou borovíc a olivovníkov. 

Ubytovacie jednotky pripomínajú safari stany, z ktorých mnohé majú priamy výhľad na pláž. Pred ubytovacími zariadeniami visia hojdacie siete, k dispozícii je Wi-Fi, terasa, chladnička, klimatizácia i vonkajší bazén.

Pozri aj: Luxusné dobrodrodružstvo na vlastnej koži: TOTO je najdrahšie safari na svete

Najlepšie glamping ubytovacie zariadenia v Chorvátsku PINTEREST/booking.com
 

Camping Park Umag Glamping, Istria

Tieto plážové ubytovacie jednotky majú kuchynku, klimatizáciu, vlastnú kúpeľňu, TV a terasu, kde si na konci dňa môžete vychutnať drink alebo večeru.

Súčasťou ubytovacieho zariadenia je reštaurácia, ktorá ponúka obedy a večere, ako aj detský park a vonkajší bazén. V tesnej blízkosti Aquaparku Istralandia je tento glamping ideálnym miestom pre rodiny.

Glamping Poreč Chorvátsko PINTEREST/booking.com

Polidor Glamping Resort, Poreč

Nechajte sa zlákať prírodnými krásami, moderným komfortom a nezabudnuteľnými chvíľami s rodinou a priateľmi na Istrii. Luxusný kemping ponúka širokú škálu služieb, ktoré sú navrhnuté tak, aby bola vaša dovolenka skutočne dokonalá. Či už hľadáte rodinné dobrodružstvo alebo romantické útočisko v Chorvátsku, tak Poreč je tou pravou voľbou. 

Nádherný kempingový rezort Polidor sa nachádza uprostred stáročného dubového lesa, neďaleko istrijského turistického klenotu Poreč. Od otvorenia poskytuje tie najlepšie možné služby založené na osobnom prístupe ku každému hosťovi. Uspokojte svoje chute v príjemnej reštaurácii, zostaňte aktívny a fit počas pobytu vďaka posilňovni alebo si oddýchnite a opaľujte sa pri bazéne. Glamping stredisko ponúka ubytovanie v luxusných vilách, v mobilných domoch, štúdiach, stanoch či karavanoch.

Glamping v Chorvátsku PINTEREST/glamping-lushna.com

Arena One 99 Glamping, Pula

Arena One 99 Glamping bola otvorená v roku 2018 a je situovaná len pár krokov od Jadranského mora a pláže. Hostia ubytovaní v jednej z najlepších glamping lokalít majú prístup do vonkajšieho wellness centra so saunami, masážami, dažďovou sprchou a vaňami. Využiť môžu špeciálne vytvorené programy jogy a ďalšie športové aktivity a animácie pre deti a dospelých. 

Všetky moderne zariadené ubytovacie jednotky majú terasu a sú vybavené satelitnou TV s plochou obrazovkou, priestorom na posedenie a trezorom. Väčšina jednotiek má tiež vybavenú kuchynku. V reštaurácii a plážových baroch je k dispozícii pestrá ponuka jedál a nápojov.

Prečo glamping?

Mnoho ľudí si vyberá glamping, pretože spať v luxusnom stane, chatke alebo karavane je vzrušujúce. Prebudenie priamo v prírode umožňuje úchvatné výhľady na kopce, pláže či polia. 

Vo svete, ktorému dominujú obrazovky a neustále pripojenie, ponúka glamping možnosť uniknúť z digitálnej ríše a vychutnať si kvalitný čas s rodinou alebo partnerom. Odložte smartfóny a vstúpte do sveta, kde sú stredobodom pozornosti stolové hry, príbehy pri táboráku a pozorovanie hviezd

Od outdoorových aktivít, návštev miestnych pamiatok až po rôzne zážitkové balíčky glamping ponúka dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie. 

Ubytovanie typu glamping poskytuje dokonalú rovnováhu medzi pohodlím a dobrodružstvom, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre rodiny, ktoré chcú zažiť prírodu bez toho, aby obetovali pohodlie domova. Glamping totiž posúva kempovanie na úplne novú úroveň tým, že ponúka plnohodnotné postele, útulné zariadenie a súkromné kúpeľne.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE